Nieuwsalert per mail ontvangen

Olympische Winterspelen 2026 mogelijk in Oostenrijk én Italië

© Innsbruck Tourismus, Foto: Tommy Bause

Het is nog tien jaar weg, maar toch denken er al mensen na over de Olympische Winterspelen van 2016. Gisteren berichtte ORF dat de Europaregio Tirol-Südtirol-Trentino nadenkt over een grensoverschrijdende samenwerking voor die Olympische Winterspelen.

Met een haalbaarheidsstudie wil Tirol kijken of de regio zich kandidaat kan stellen voor het megawinterspektakel. Onderzocht moet worden of de eisen van de organisatie van de Winterspelen gehaald kunnen worden en welke investeringen daarvoor nodig zijn.

Een van de problematische eisen kan zijn dat een Nationaal Olympisch Comité de aanvraag moet doen. Maar mag die wel een aanvraag doen voor een evenement dat gedeeltelijk in een ander land plaatsvindt? Het idee is in ieder geval super interessant, zeker omdat de investeringen dan verdeeld kunnen worden over twee landen. De investeringen zijn namelijk niet mals.

Één voordeel heeft de regio al: in 1964 en 1976 zijn de Olympische Winterspelen al in Innsbruck (Tirol) gehouden en onlangs werden in 2012 de Jeugd Olympische Spelen nog gehouden in de stad. Het is niet de eerste keer dat een grensoverschrijdende organisatie wordt aangedragen. Onlangs deed Winterberg dat nog.

Winterberg wil Olympische Winterspelen organiseren

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in