Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Officiële opening 3S Eisgratbahn op Stubaier Gletsjer

Zaterdag 3 december 2016 vond de officiële openingsceremonie van de 3S-Eisgratbahn op de Stubaier Gletscher en ik mocht er bij zijn! Mensen van over de hele wereld kwamen naar de Stubaier Gletscher om dit spektakel mee te maken. We nemen je graag mee terug naar afgelopen weekend.

Officiële openingsceremonie 3S Eisgratbahn

De officiële opening van de 3S Eisgratbahn werd naast het nieuwe dalstation gevierd. Alles stond klaar om er een prachtige opening van te maken. De gasten werden tot in de puntjes verzorgd met een lekker aperitief en een klein hapje, en natuurlijk stonden de heaters al klaar voor een beetje warmte.

Het plaatselijke ‘Schützen Bataillon’ van Stubai, bestaande uit de verenigingen uit de omringende stadjes Neustift, Fulpmes, Telfes, Mieders en Schönberg, stonden klaar in originele klederdracht en met schoten werd de ceremonie geopend. Alle belangrijke mensen van het Stubaiertal waren aanwezig, waaronder de burgemeester en als belangrijkste Heinrich Klier, de oprichter van het skigebied. De negentigjarige oprichter werd met een gigantisch applaus onthaald. Er werden diverse toespraken gehouden, waaronder door zijn zoon die liet weten dat hij ontzettend blij was met de nieuwe gondel.

3S-Eisgratbahn

Het Schützen Bataillon Stubai.

img_8386img_8403

Natuurlijk kon de opperbaas van de Oostenrijkse Bergbahnen Franz Hörl (in het rood) ook niet ontbreken. De ceremonie werd afgesloten door een doping van de pastoor, de zogeheten ‘pfarrer’. Vervolgens werd het lint doorgeknipt door meneer Klier, en konden alle genodigden gezamenlijk naar boven voor een diner geleid door topchef David Kostner.

3S-Eisgratbahn

Van links naar rechts: de Tiroler Landeshauptmann Günther Platter, Heinrich Klier, zijn vrouw Renate en hun zoon Reinhard Klier.

3S Eisgratbahn

Al sinds de zomer van 2015 is men druk bezig om de 3S Eisgratbahn te bouwen en de oude lift te vervangen. Nu ruim een jaar later is het eindelijk zo ver: de officiële opening van de nieuwe gondel is een feit. Voor het realiseren van deze prachtige nieuwe 3S Eisgratbahn moest er op de gletsjer een nieuw dal, midden en bergstation gebouwd worden. Niet niks dus!

Met de benodigde investering van wel vijfenzestig miljoen euro (!) is de nieuwe gondel de duurste kabelbaan uit de Oostenrijkse geschiedenis. De 48 nieuwe cabines met plaats voor wel 32 personen per gondel, zijn gemaakt met de meest technische snufjes en hebben zelfs free WiFi, dus snel even een Facebook update posten zit er vanaf nu wel in!

3S-Eisgratbahn

De nieuwe 3S Eisgratbahn staat voor comfort en is speciaal voor de verbetering van het skigebied aangelegd. Het dalstation is dichter bij de wegen gehaald en is zo veel beter bereikbaar voor de mensen. Het zorgt voor minder opstopping, dit komt mede door een uitbreiding van de parkeerplaats en natuurlijk door de grotere capaciteit van de gondels. Wil jij nou zien hoe de nieuwe 3S Eisgratbahn eruit ziet? Bekijk dan gauw het filmpje hieronder.

Alhoewel de officiële opening van de lift pas afgelopen weekend plaatsvond, is de lift al een tijdje in gebruik. Zelfs nog voor de opening mocht Mike een rondje mee.

3S Eisgratbahn: het eerste rondje

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in