Nieuwsalert per mail ontvangen

Obertauern bouwt aan nieuwe Seekarspitzbahn

© Obertauern

Wintersporters kunnen in Obertauern vanaf deze winter weer genieten van wat extra luxe. Daar wordt op dit moment de Seekarspitzbahn namelijk vervangen. De vierpersoons stoeltjeslift maakt plaats voor een variant die plaats biedt aan twee keer zoveel personen.

De oude Seekarspitzbahn stamt uit 1991 en was destijds een grote aanwinst voor het gebied. Sindsdien heeft de lift elke winter gedraaid en duizenden skiërs en snowboarders omhoog gebracht de Seekarspitz op. Na meer dan 25 jaar trouwe dienst is het over en uit met de lift en krijgt de lift een jonger maar groter broertje die hem opvolgt.

Geniet daarom dus nog even van de onderstaande beelden, want komende winter zien die er heel anders uit.

CDC8 Seekarspitzbahn

De nieuwe Seekarspitzbahn in Obertauern gaat geen vier, maar acht personen per stoeltje vervoeren. Met een maximumsnelheid van 6 meter per seconde worden wintersporters vanaf komende winter de berg op geslingerd.

Uiteraard wordt de Seekarspitzbahn voorzien van een kap, zodat je hoog en droog zit. Ook heb je lekkere warme billetjes dankzij de stoelverwarming en zit je op comfortstoelen. Het is echter nog steeds de bedoeling om boven uit te stappen, ook al zit je best lekker.

Bouwfoto’s

Deze zomer wordt er hard gebouwd aan de nieuwe lift. Op de foto’s hieronder zie je dat er gewerkt wordt, maar dat er nog wel even doorgewerkt moet worden. Voor je het weet is het weer winter.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in