Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

© Skiinformatie.nl

Obergurgl vervangt Rosskarbahn met nieuwe 10-persoons gondel

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor wintersporters die volgend seizoen gaan skiën in Gurgl. Het gebied is namelijk gestart met de bouw van de nieuwe Rosskarbahn in Obergurgl. Hiermee vervangt het skigebied de oude 4-persoons stoeltjeslift uit 1997. Met de nieuwe lift gaan de capaciteit en het comfort flink omhoog, dus lange wachttijden zijn straks verleden tijd.

Met de nieuwe Rosskarbahn kun je straks comfortabel naar boven tijdens je wintersport én zomervakantie in Gurgl.

Nieuwe Rosskarbahn in Obergurgl

Iedereen die vanuit Obergurgl het skigebied wil bereiken, heeft wel eens in de Rosskarbahn gezeten. De oude stoeltjeslift uit 1997 bracht ruim 20 jaar wintersporters naar boven. Het lift traject bestond uit twee delen, waarbij je ook halverwege in kon stappen. Na jaren van trouwe dienst is het nu tijd voor vernieuwing in het gebied. De nieuwe Rosskarbahn in Obergurgl brengt wintersporters straks in moderne en comfortabele 10-persoons gondels naar boven. Met de nieuwe lift biedt het dorp straks een betere service voor wintersporters en toeristen die er hun zomervakantie doorbrengen. Vanuit het centrum sta je dan binnen enkele minuten bovenop de berg, vlakbij de Festkogl Alm.

Feiten en cijfers nieuwe Rosskarbahn

De nieuwe Rosskarbahn in Obergurgl zal ook straks weer bestaan uit twee secties, waarbij het mogelijk is om halverwege in en uit te stappen. De nieuwe gondels bieden meer comfort dan de oude stoeltjeslift. Daarnaast wordt ook het bergstation iets verplaatst, zodat de lift goed aansluit op de Festkogelbahn. Men is al begonnen met het afbreken van de oude lift en als alles volgens planning verloopt, kan de nieuwe Rosskarbahn in Obergurgl vanaf komend winterseizoen in gebruik genomen worden. Alle specificaties van de lift zetten we hieronder voor je op een rijtje.

  • Soort lift: gondellift met nieuwe Omega V gondels
  • Aantal personen per gondel: 10
  • Hoogte dalstation: 1910 meter
  • Hoogte bergstation: 2668 meter
  • Lengte traject: 1922 meter
  • Hoogteverschil: 758 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 5:50 minuten
  • Capaciteit: 2400 personen per uur
middenstation Rosskarbahn Gurgl Obergurgl Hochgurgl

Wintersport in Gurgl

Met de nieuwe Rosskarbahn in Obergurgl kunnen wintersporters straks eenvoudig en comfortabel de pistes van skigebied Gurgl bereiken. Dit skigebied, vaak ook gewoon Obergurgl-Hochgurgl genoemd, ligt aan het eind van het Ötztal en biedt een rustig alternatief voor het populaire Sölden. Verwacht hier geen massa’s vakantiegangers op de pistes, maar rust en ruimte. Het skigebied heeft voor ieder wat wils. De pistes bij Hochgurgl zijn voornamelijk blauw en voor wat meer uitdaging kun je terecht op de vele rode pistes rondom Obergurgl. Er zijn genoeg fijne berghutten waar je heerlijk kunt lunchen. Vergeet vooral niet een bezoekje te brengen aan het Top Mountain Star restaurant en de Hohe Mut Alm. Heb je na het skiën nog trek in een drankje? Dat kan in de gemoedelijke après-ski in het dorp.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in