Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nu nog koud zonnig weer, maar vanaf morgen sneeuw!

Elke dag het laatste wintersportnieuws

We kunnen nog even genieten van de prachtige zonnige beelden vanuit de Alpen. Aan de beelden te zien lijkt het bijna voorjaar in de Alpen, maar dat is zeker niet het geval. De temperaturen zijn namelijk verschrikkelijk koud. In Gerlos is het op dit moment bijvoorbeeld -12 graden. Koude zonnige temperaturen waar vanaf morgen verandering in gaat komen. De koude temperaturen houden stand, maar de zon maakt plaats voor bewolking en sneeuwval. 

De plaatjes die op dit moment domineren vanuit Oostenrijk zijn als volgt:

Westendorf I

De sneeuwkanonnen draaien op volle toeren in Westendorf

Westendorf

Strak blauwe lucht in Westendorf

Saalbach Hinterglemm

Ook in Saalbach Hinterglemm ziet het er goed uit!

Saalbach Hinterglemm II

Saalbach Hinterglemm

Serfaus Fiss Ladis

De pistebully’s maken overuren!

Zillertal Arena

Prachtige foto vanuit de Zillertal Arena

Zell am See

Zell am See

Deze prachtige zonnige beelden waren overigens niet in alle skigebieden het geval. Aan de zuidkant van de Alpen waren het vooral de wolken die nadrukkelijk aanwezig waren. In Zwitserland is er volgens Alpenweerman de -30 grens overschreden in de Zwitserse Alpen. Temperaturen waar je spontaan van gaat bibberen.

Heerlijke winterse plaatjes met weersomstandigheden waar iedereen van droomt. Zoals je ziet draaien de sneeuwkanonnen in de gebieden volop zodat er een goede basislaag gecreëerd kan worden voor het hele seizoen. Toch gaan deze mooie zonnige beelden in de meeste skigebieden vanaf morgen weer verdwijnen. Er komt namelijk weer sneeuw en bewolking richting de Europese Alpen. De skigebieden die in het westen van de Alpen liggen gaan hier van profiteren. De sneeuwgrens daalt naar circa 500-600 meter en de neerslag gaat toenemen.

Sneeuwverwachting

We houden de voorspellingen nauwlettend in de gaten via de professionele meteorologen van Wintersportweerman.nl en WePowder.nl. Laat die sneeuw maar met bakken uit de lucht vallen!

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in