Nieuwsalert per mail ontvangen

Noorwegen gaat groot indoor skicentrum bouwen net buiten Oslo

Noorwegen heeft plannen om een enorme indoor skicentrum te bouwen. In totaal wordt de baan 500 meter lang, 100 meter breed en gaat het centrum 36.000 m2 sneeuw bevatten. Het centrum wordt net buiten Oslo gebouwd en fungeert naast een skibaan ook als hotel, restaurant en winkelcentrum. De skibaan krijgt de beschikking over vijf skiliften, drie pistes en kunnen 5.000 skiërs per uur op de pistes ontvangen.

Op dit moment wordt het plan onderzocht door ontwikkelaars en de bouw gaat naar verwachting voor het einde van het jaar van start. De investeerders willen het één grote wintersportbeleving maken. “Dit is meer dan een skicentrum. Er komt een prachtig hotel bij, er worden appartementen in gebouwd, het wordt de thuisbasis van een opleidingsinstituut en er zullen meerdere winkels in aanwezig zijn”, aldus CEO van Lorensburg van Winter Park tijdens een persconferentie van de Noorse televisie.

indoorskibaan Noorwegen I

 

Op dit moment ligt de langste indoorskibaan in Bottrop Duitsland met een lengte van 640 meter. Dit duurt niet lang meer, want in Dubai wordt druk gebouwd aan een indoorskibaan met een lengte van 1,2km. Hier schreven wij eerder over op Skiinformatie.nl. Noorwegen wordt ook bij de Nederlanders steeds populairder voor wintersportvakanties.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in