Nieuwsalert per mail ontvangen

Noord-Korea wil Olympische winterspelen 2018 delen met Zuid-Korea

Waar Noord-Korea laatst al voor opvallend nieuws zorgde wat betreft de aanleg van een skigebied, zorgen zij nu weer voor verrassend nieuws. Het Noord-Koreaans Olympisch comitélid Chang Ung zou graag in 2018 de Olympische Winterspelen in samenwerking met Zuid-Korea willen opzetten. Naast het feit dat het skigebied Masik nog geen skilift heeft, is het nog maar de vraag of Zuid-Korea met dit idee instemt.

In 2011 heeft de stad PyeongChang in Zuid-Korea de Olympische Winterspelen van 2018 al aangewezen gekregen. In een officieel persbericht laat de gemeente van de Zuid-Koreaanse stad weten dat de organisatoren van de Olympische Winterspelen moeten zorgen voor een optimaal milieu om topsport mogelijk te maken. Aangezien het Noord-Koreaanse skiresort 300 kilometer verder ligt, wordt het volgens het statement erg moeilijk om aan deze voorwaarden te voldoen.

Daarnaast heeft het nieuwe skigebied Masik in Noord-Korea nog geen skilift. De skilift die Noord-Korea in Zwitserland bestelde, met een waarde van circa 7,5 miljoen euro, zou namelijk het VN verbod om luxe producten naar het land te exporteren overtreden. Het is nog maar de vraag wat het IOS met dit voorstel gaat doen. Het IOS heeft nog niet vaak uitzonderingen gemaakt om in twee verschillende landen de Olympische Spelen te laten plaatsvinden.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in