Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nog steeds problemen door de mega sneeuwval in Zuid-Duitsland

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De grote hoeveelheden gevallen sneeuw zorgde in het weekend al voor problemen in de Alpenlanden en in het zuiden van Duitsland zijn de gevolgen nog steeds te merken. Zo rijden er bijvoorbeeld nog steeds geen treinen tussen München en Salzburg. Ook zijn alle vluchten tot vanmiddag van en naar München vandaag geannuleerd door ijzel.

Geen vluchtactiviteiten in München

Er zijn minstens 150 vertrekkende vluchten en 160 landingen geannuleerd of vertraagd in München vandaag. Vanochtend is er helemaal geen activiteit. Waarom? De landings – en vertrekbanen zijn bedekt onder een laag ijs. De oppervlakken zijn bevroren door ijsregen. Dus sinds 6.00 uur vanochtend en tot waarschijnlijk 12.00 uur ligt het hele vliegverkeer plat. De hele ochtend wordt alles op alles gezet om het operatiegebied te laten ontdooien.

Sinds het weekend zijn er zo’n 1500 passagiers gestrand op het vliegveld. Vakantiegangers wordt aangeraden om eerst contact met de luchtvaartmaatschappij op te nemen, voordat ze naar het vliegveld vertrekken. Er wordt vanuit gegaan dat er de hele week nog beperkingen gelden. Klanten hebben de mogelijkheid om hun ticket kosteloos te annuleren, dit geldt voor vliegtickets met een reisdatum tot 9 december.

Ook beperkt treinverkeer

Ook de treinverbindingen van en naar Oostenrijk vanuit München zijn getroffen door de heftige sneeuwval. Tot halverwege de week zijn er volgens de informatie van de Deutsche Bahn ernstige verstoringen. Hierbij gaat het vooral op de route van en naar Salzburg via het Deutsche Eck. Er wordt volop schoongemaakt op het traject tussen de hoofdstations van Salzburg, Innsbruck en München. De treinorganisatie vraagt reizigers om niet-essentiële reizen uit te stellen of over te stappen op alternatieve reismogelijkheden.

Lees ook: Weerbericht: blijft het koud en winters in de skigebieden?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in