Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nog meer mooie beelden uit de Alpen

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Zowel de sneeuwcondities als de temperatuur zijn te vergelijken met omstandigheden die je normaal alleen in maart en april aantreft. Een nieuw laagje sneeuw, maar een net even te hoge temperatuur. Niet ideaal met de kerstvakantie in het vooruitzicht, maar voor de toeristen die nu in de Oostenrijkse Alpen zijn ideaal. De rust op de pistes zorgt ervoor dat de pistes in goede condities zijn, er geen wachtrijen zijn bij de skiliften en het genieten is op de terrasjes. 

De foto’s op het internet liegen er niet om, want er zijn nauwelijks wolken te bekennen in de Oostenrijkse Alpen. De temperatuur daalt ’s nachts tot ver onder het vriespunt waardoor de sneeuwkanonnen volop ingezet kunnen worden. Lees ons artikel van vanmorgen over de sneeuwkanonnen die volop ingezet worden in de meeste skigebieden in Oostenrijk.

Gerlos sneeuw

Rond het middaguur zie je dat de terrassen volstromen met toeristen die genieten van de heerlijke temperaturen. Voor deze tijd van het jaar niet normaal en de skigebieden zien dit ook liever anders. Zij beginnen zich langzaam zorgen te maken over de sneeuwcondities met de kerstvakantie in het vooruitzicht. Volgens de Tiroler Tageszeitung zijn de vooruitzichten niet best en gaan we waarschijnlijk geen witte kerst krijgen in de Alpen. Lees hier het hele artikel over de zorgwekkende weersvoorspellingen.

Bekijk hier de heerlijke foto’s vanuit de Alpen.

Solden

Foto: Solden

Mayrhofen

Foto: Mayrhofen Facebook

Skiwelt Wilder Kaiser

Foto: Skiwelt Wilder Kaiser Brixental

Skicircus Fieberbrunn

Foto: Facebook Skicircus Fieberbrunn

Flachau

Foto: Flachau

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in