Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nóg een lichaam gevonden op smeltende gletsjer bij Zermatt

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In de omgeving van Klein Matterhorn hebben wandelaars een ontdekking gedaan. Door het smelten van de gletsjer zijn weer overblijfselen van een lichaam gevonden in Zermatt. Het gevonden lichaam en toerski materiaal behoren toe aan een 63-jarige Italiaanse man. Deze Italiaanse toerskiër is sinds maart 2019 vermist.

Vermiste toerskiër gevonden in Zermatt

Volgens de Kantonale politie Wallis is het gevonden lichaam van een 63-jarige man die sinds 28 maart 2019 vermist was. Toentertijd is er een grote zoekactie in het gebied rond Klein Matterhorn in Zermatt uitgevoerd, helaas zonder succes. Als gevolg van het smelten van de gletsjers worden er elk jaar nieuwe objecten en overblijfselen gevonden in de sneeuw. Wandelaars hebben de resten van de 63-jarige Italiaan gevonden tijdens hun hike. Met een helikopter zijn de overblijfselen naar het dal gebracht en geïdentificeerd.

Tweede lichaam in korte tijd

Eind juli schreven we ook al over lichaam van een vermiste man die gevonden is op de gletsjer bij Zermatt. Toen ging het om een 38-jarige Duitser die al langere tijd vermist was. In 1986 is hij als vermist opgegeven nadat hij niet terugkeerde van zijn bergtocht vanuit Zermatt. Ondanks uitgebreide zoekacties destijds, bleef zijn verdwijning onopgelost en stond hij tot voor kort nog steeds geregistreerd als vermist.

Lees meer over deze vondst

Vaker ontdekkingen op gletsjers

Als gevolg van de impact van klimaatverandering ondergaan gletsjers een proces van smelten en terugtrekking. Dit heeft geleid tot een toename in het vinden van overblijfselen van bergbeklimmers die lange tijd vermist waren. Hoewel deze ontdekkingen voor degenen die ze doen schokkend zijn, brengen ze eindelijk de langverwachte geruststelling aan de families van de vermisten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in