Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuws uit Tirol voor het skiseizoen 2022/2023

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Een nieuw winterseizoen betekent allerlei veranderingen in de skigebieden, zo zijn er ook veel noviteiten in 2022/2023 in Tirol. Er zijn een aantal openingen, zoals die van de nieuwe Silvretta Therme in Ischgl. Daarnaast is er flink gebouwd aan liften en een nieuw uitkijkpunt. Zeker iets om je op te verheugen voor het komende skiseizoen! Al het nieuws uit Tirol hebben we voor je op een rijtje gezet.

Nieuw in Tirol 2022/2023

Van nieuwe afdalingen tot nieuwe activiteiten. In Tirol hebben ze niet stilgezeten in de zomerperiode. Het ski-aanbod is vergroot met onder andere verschillende nieuwe liften en meer mogelijkheden voor langlaufers. Of je nu rustig aan wilt doen of wilt knallen tijdens je wintersport, in Tirol vind je zeker iets nieuws wat bij jou past.

Nieuw gebouwd: liften en een uitkijkpunt

Er is flink gebouwd in Tirol de laatste maanden, deze liften zijn nieuw aankomend winterseizoen:

  • In Axamer Lizum is er een nieuwe 10-persoons gondel. Binnen 6 minuten ben je aankomende winter op de Hoadl. In totaal vervangt deze lift maar liefst drie oude liften.
  • St. Jakob in het Defereggental heeft een nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift, de Leppleskofel. Daarnaast zijn er nu ook drie nieuwe pistes beschikbaar.
  • In Hochoetz is er ook gebouwd. Komend seizoen kun je gebruik maken van de nieuwe 6-persoons lift. Deze is veiliger, sneller en makkelijker in gebruik.
  • Een ander dal met nieuwe lift is Paznaun. In See is de nieuwe Furglerblick gondel gebouwd. Deze nieuwe lift brengt je naar een nieuwe blauwe piste. Een leuke uitdaging!
  • De verbinding tussen Zell en Gerlos is over de zomer ook verbeterd. De nieuwe 8-persoons lift maakt de oversteek van Zell naar Gerlos aantrekkelijker, efficiënter en comfortabeler.
  • En ook in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau is er gebouwd. Hier is de nieuwe Hornbahn 2000 lift gerealiseerd. Daarbij is ook een nieuw uitkijkpunt gemaakt bij het bergstation van de nieuwe lift.
De nieuwe Hornbahn 2000 in Ski Juwel

Silvretta Therme in Ischgl

Een hele grote vernieuwing in Tirol is de Silvretta Therme in Ischgl. Vanaf december 2022 zal deze gloednieuwe thermen openen voor het publiek. In deze moderne wellnes met o.a. zwembaden en sauna’s kun je heerlijk ontspannen na een dag wintersporten. Een echt pluspunt van een wintersport in deze regio!

Lees hier de laatste update!

Vernieuwingen in het snowpark Steinplatte Waidring

Leuk nieuws uit Tirol voor de freestylers! In het snowpark in Steinplatte Waidring, in Pillerseetal, zijn vier nieuwe lijnen met verschillende moeilijkheidsgraden aangelegd. Over een lengte van 1,5 km kun je aankomende winter verschillende trucs oefenen. Op deze afstand staan 15 tot 18 elementen die gebruikt kunnen worden.

Allerlei nieuws in Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau

Naast de nieuwe lift én uitkijkpunt in Ski Juwel kun je er aankomende winter nog meer nieuws verwachten. Zo is er bijvoorbeeld een nieuw kinderland, het Schatzberg Zwergenland & funpark. Super leuk voor gezinnen en beginnende skiërs.

Iets anders nieuws in Wildschönau is de activiteit waarbij je een alpacawandeling kunt maken. Rond de Tierbacher Kogel kun je vanaf komende winter deze bijzondere activiteit voor het eerst meemaken. Met een lengte van 5,5 km is het een onwijs leuk uitje!

Eerste toerski-pistentochtroute in het Ötztal

Bij de Ochsengartenbahn in het Ötztal kunnen skiërs genieten van een nieuwe toerskitocht. Het grootste deel van de route is off-piste en daarbij loop je over een uniek bospad. Deze toerskitocht gaat naar boven tot het Speichterteich Hochoetz. Boven heb je de mogelijkheid om heerlijk te lunchen in twee verschillende berghutten. Daarbij kun je natuurlijk genieten van de mooiste uitzichten.

Nieuw langlaufparcours in Seefeld

Langlaufliefhebbers kunnen ook iets nieuws in Tirol verwachten dit seizoen, namelijk in Seefeld. Hier is een nieuw parcours aangelegd. Waar kun je deze loipe vinden? Bij de A1-loipe bij het Seekirchl. Dit langlaufparcours is geschikt voor zowel beginners als gevorderden, je kunt het jezelf zo moeilijk maken als je zelf wilt.

Op wintersport naar Tirol

Wil je al dit nieuws in Tirol met eigen ogen zien deze winter? Twijfel dan niet langer en boek je wintersport in een van de skigebieden in deze regio.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in