Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuws uit Schladming-Dachstein: dit kun je komende winter verwachten

© Schladming-Dachstein, Peter Burgstaller

Wintersportredacteur

Schladming-Dachstein is een wintersportregio in Steiermark waar Nederlanders nog niet de boventoon voeren. De hele regio bestaat uit 9 skibergen en 230 kilometer aan pistes. Van klein tot groot, iedereen kan hier terecht voor een wintersport. Deze Oostenrijkse skiregio heeft voor komende winter weer de nodige nieuwtjes te melden. Wat kun je tijdens je wintersport verwachten?

Verbouwing gondel Dachstein

Na ruim 54 jaar gaat men de gondel en het bergstation op de Dachstein Gletscher (2996 meter) vernieuwen. Veel aspecten van het bergstation op 2700 meter hoogte gaan de komende maanden veranderen. De grootste vernieuwing? Er wordt op de gletsjer veel aangepast om het gebouw qua duurzaamheid te verbeteren. Voor de medewerkers is dit absoluut geen routineklus! Vanwege de hoogte van de bouwplaats en de grootte van het gebouw is het zelfs een flinke uitdaging. In september 2023 zijn de werkzaamheden gestart en deze duren tot het voorjaar 2024. Komende winter zijn de openingstijden dus aangepast. Alleen tussen 25 december 2023 en 7 januari 2024 kun je gebruikmaken van de gondel. Dit is je enige kans dit winterseizoen om een bezoekje te brengen aan het ijspaleis, de Sky Walk, de 100 meter lange hangbrug, de Treppe ins Nichts en van het adembenemende uitzicht te genieten.

Duurzaamheid in Schladming-Dachstein

Sinds enkele jaren draait het bergstation van de moderne Planai-gondel in de zomermaanden volledig op de zonne-energie van 76 panelen. Ook op het dak van het dalstation liggen zonnepanelen en daarnaast is de skibus elektrisch. De komende jaren wordt er in alle skigebieden in Schladming-Dachstein gewerkt aan duurzaamheid. Het skigebied Riesneralm heeft op dit moment al een dalstation met een eigen waterkrachtcentrale. Hier wekken ze elektriciteit op voor het skigebied met water uit de Donnersbach. Op verschillende skibergen wordt er ook intensief gebruik gemaakt van snowfarming. Jaarlijks wordt er een grote hoeveelheid sneeuw verzameld aan het einde van het winterseizoen. Deze wordt afgedekt en ver weg van de wind en zon bewaard voor de start van het volgende skiseizoen.

Culinair in Schladming-Dachstein

In de regio loopt het project ‘Schladming-Dachstein Genusspartner’, hierbij wordt er een link gemaakt tussen de directe verkopers, catering en accommodaties. Een bedrijf dat die keurmerk gekregen heeft, krijgt regelmatig kwaliteitscontroles. Zo ben je er zeker van dat als je hier verblijft, je echt regionale producten voorgeschoteld krijgt.

Bijzonder: sinds 2000 is er een samenwerking tussen tien accommodatiebeheerders, bioboeren en winkeliers in Ramsau am Dachstein. Samen bieden ze een 100% biologische vakantie. Meer informatie ›

ac_unit

Tip: Ski Opening 2023 in Schladming-Dachstein

Robbie Williams komt naar Schladming voor de wintersportopening 2023. Na een pauze van drie jaar is er eindelijk weer een groot feest op 7 en 8 december in de regio. In het Planai-stadion wordt een groot openluchtconcert georganiseerd om het skiseizoen feestelijk van start te laten gaan. Wil je er in het allereerste skiweekend in Schladming-Dachstein bij zijn? De tickets zijn al verkrijgbaar!

Wintersport in Schladming-Dachstein

Skiregio Schladming-Dachstein is onderdeel van Ski amadé en bestaat uit 9 skibergen. In de hele regio kun je skiën op 230 kilometer aan pistes in onder andere de skigebieden Fageralm, Galsterberg, Schladminger 4-Berge-Skischaukel en Ramsau am Dachstein. Met één skipas kun je in heel Ski amadé afdalen van 356 pistes, die goed zijn voor 760 geprepareerde pistekilometers. Een highlight in deze regio is de Dachsteingletsjer. Een paar feitjes over deze skiregio:

  • Skibergen: 9
  • Pistekilometers: 230 km
  • Skiliften: 81
  • Skischolen: 20
  • Berghutten: 100
  • Langste afdaling: 7,7 km in Hochwurzen
  • Hoogste berg: Dachsteingletsjer (2997 meter)

Meer informatie over Schladming-Dachstein

Geïnteresseerd geraakt in Schladming-Dachstein en wil je meer weten? Op de website van de regio vind je alles wat je maar wilt weten voor je komende wintersport.

➡️  Kijk op de officiële website van de regio

Dit artikel is geschreven in samenwerking met het Österreich Werbung en Schladming-Dachstein.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in