Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe skilift in Serfaus gaat over bijzondere aardpiramides

© Seilbahn Komperdell GmbH

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In Serfaus wordt als sinds vorig jaar gebouwd aan de Komperdellbahn, die wintersporters comfortabeler naar Komperdell op 2000 meter brengt. De bouw vordert gestaag en de lift is komende winter klaar voor gebruik. Op social media krijgt de lift nu ineens extra aandacht, want de gondel gaat direct over de aardpiramides van Serfaus en dat vindt niet iedereen leuk.

Bijzonder uitzicht vanuit de gondel

De nieuwe gondel, die een 10-persoons variant wordt, krijgt een andere route dan z’n voorganger. En dat is waardoor het uitzicht vanuit de gondel extra bijzonder wordt. De gondel gaat namelijk direct over de aardpiramides in Serfaus. Dat is een zeldzaam natuurlijk fenomeen, dat bestaat uit enkele stenen pilaren. Wereldwijd zijn er 25 landen waar je aardpiramides kunt zien.

Aardpiramides in Serfaus

De aardpiramides, die ook wel aardpijlers genoemd worden en in de Verenigde Staten bekendstaan als ‘hoodoo’, ontstaan door erosie. Ze ontstaan op plekken met zachte gesteenten, die bedekt zijn door hardere gesteenten waar veel erosie is, meldt Wikipedia. In Serfaus kun je in de zomer langs de aardpiramides lopen en vanaf komende winter kun je ze ook van dichtbij zien vanuit de gondel.

Kritiek op social media

Niet iedereen is blij met de nieuwe route van de gondel en dat wordt ook in de Oostenrijkse media besproken. Critici snappen niet dat een gondel zo dicht langs zo’n natuurwonder mag gaan en vinden dat het landschap wordt aangetast. De liftmaatschappij stelt dat het landschap bij het natuurwonder niet wordt veranderd en dat de gondels er enkel overheen gaan. Voor de gasten is dat een belevenis. De nieuwe route van de gondel is nodig om het skigebied te verbeteren en een betere verbinding te realiseren tussen Fiss en Serfaus.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in