Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe skilerarenwet aangenomen in Tirol

Al jaren was de Tiroolse wet rondom skileraren een doorn in het oog van de EU. De wet discrimineerde buitenlandse skileraren en dat kan natuurlijk niet. Oostenrijk werd daarom aangeklaagd door de EU en daarop is een nieuwe wet ontworpen. Die wet is nu aangenomen.

Tot nu toe was het voor buitenlandse skileraren niet mogelijk om gasten in Tirol aan te nemen als ze niet aangemeld waren bij een Tiroolse skischool. De komende winter verandert dit, waardoor het voor buitenlandse skileraren en skischolen mogelijk wordt om mensen les te geven in Tirol. Dat mag natuurlijk niet zomaar. Er zijn strenge eisen gesteld aan de buitenlandse skileraren en skischolen, net zo streng als bij Tiroolse skischolen.

Eisen
Als een buitenlandse skischool met een groep afreist naar Tirol, moet minimaal een van de skileraren de Staatliche (of een gelijkwaardige) opleiding hebben genoten. De tweede eis is dat de skischool melding moet maken van de lessen bij het Tiroler Skilehrerverband. Die kan dan bekijken of de skischool/skileraar daadwerkelijk over de juiste kwalificaties beschikt. Als dit het geval is delen zij een vergunning uit. Ook moet er gemeld worden in welk skigebied de buitenlandse skischool met z’n gasten te vinden is.

Dankzij deze wetswijziging kunnen Nederlandse skischolen en leraren hun gasten meenemen naar een skigebied en daar lesgeven, wat tot voor kort niet (legaal) mogelijk was. Een mooie ontwikkeling, maar dat betekent dus niet meteen dat elke skileraar die een anwärter op zak reizen les mag geven aan groepen die hij meeneemt. En ook dat is een goede zaak, zo blijft het niveau van skischolen en skileraren hoog in Tirol.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in