Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe rode piste en meer ontwikkelingen in Verbier

Als één van de bekendere skigebieden in Europa is Verbier ook dit jaar weer volop in ontwikkeling om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken. Komend seizoen opent het gebied een nieuwe piste die een skiroute vervangt, zijn veel restaurants in verbouwing en krijgt de populaire Farinet après-ski ook een nieuw jasje.

Nieuwe rode piste
De nieuwe piste zal zorgen voor een betere verbinding tussen het gebied van Savoleyres en Verbier. De afgelopen jaren was het pad vanaf Planards naar Carrefour regelmatig gesloten door lawinegevaar en waren vakantiegangers genoodzaakt een erg pittige skiroute naar beneden te skiën. Deze zomer heeft de liftmaatschappij Televerbier hard gewerkt aan een verbetering van deze situatie door deze skiroute te veranderen in een mooie rode, piste naar Les Esserts. Om de verbinding nog beter te maken volgt volgend jaar als het goed is ook een combi gondel-stoeltjeslift vanaf Hameau tot bovenaan Savoleyres.

Verbouwingen restaurants
Behalve de aanleg van de nieuwe piste zijn er ook een aantal opmerkelijke verbouwingen gaande in Verbier. Bovenaan de verrassingslijst staat de overname van restaurant Ruinettes door de eigenaar van hotels als Nevai en Cordée des Alpes. Hij heeft besloten om van Ruinettes een compleet nieuwe kwaliteits self-service te maken, met een goed à la carte restaurant op de 1ste verdieping en op het terras een nieuw après-ski concept. De nieuwe locatie gaat verder onder de naam Le Mouton Noir, we zijn erg benieuwd.

Ruinettes

Carrefour ondergaat eveneens een complete metamorfose. Het restaurant is al de gehele zomer gesloten en krijgt meer ruimte en een grote paraplu overkapping om meer gasten te kunnen ontvangen bij slecht weer. Ook het populaire Le Dahu ondergaat een uitbreiding, daar schijnt een kleine tapasbar bij de entrée te komen.

Chalet Carlsberg van Televerbier heeft een compleet nieuw parapaplu terras concept gekregen om ook hier meer gasten bij slecht weer te kunnen ontvangen. Het lijkt erop dat steeds meer locaties een bezoek aan Oostenrijk hebben gebracht om te kijken hoe je een restaurant/bar zo optimaal mogelijk kan benutten.

Carlsberg

Verbier
In het dorp zelf staat dit jaar wederom van alles te gebeuren. De populaire Farinet après-ski en de Lounge hebben een nieuwe eigenaar en worden momenteel flink verbouwd. Beiden komen terug, alleen verwacht men dat ‘er slechts iets meer op de tafels gefeest wordt’. We zijn benieuwd!

Farinet

Er is nog veel meer gaande in Verbier, we kijken met plezier uit naar de ontwikkelingen!

altitude

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in