Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe mega skigebied Oostenrijk lijkt werkelijkheid te worden

Foto: Silvretta Arena ©TVB Paznaun – Ischgl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De Seilbahner am Arlberg willen de skigebieden van Tirol en Vorarlberg met elkaar verbinding. Het gaat hier om de verbinding tussen Schröcken en Ischl waardoor de twee deelstaten met de ski’s overbrugbaar worden. Als de plannen allemaal doorgaan dan wordt het ‘nieuwe’ skigebied circa 400 km groot en gaat er een investering van 95 miljoen euro mee gemoeid.

Afgelopen maand publiceerden wij al het artikel waarin de plannen voor het mega skigebied werden aangegeven. Nu er ook papieren zijn ondertekend lijken de plannen werkelijkheid te worden en kunnen we langzamerhand gaan uitkijken naar de realisatie van het grootste skigebied van Oostenrijk.

Waarom deze verbinding de start is van het mega gebied? Sinds twee jaar zijn de Lech en Warth met elkaar verbonden en een verbindingslift tussen Zürs en St. Anton staat ook al gepland. Als de nieuwe verbinding van Arlberg en Kappl realiteit is, dan mis je alleen nog een verbinding tussen Kappl en Ischgl om van Samnaun helemaal naar Warth te kunnen skiën.

Naar verwachting gaan de bouwwerkzaamheden in 2019 van start en moeten we dus nog even geduld hebben.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in