Nieuwsalert per mail ontvangen

Nieuwe lift Val Cenis: Vieux Moulin gondel wordt vervangen

Wintersportredacteur

Het skigebied in Val Cenis is de laatste tijd veel bezig met het moderniseren van hun skigebied. Ook deze zomer zit men niet stil. De Vieux Moulin gondel maakt na 35 jaar plaats voor een nieuwe, moderne gondel die de capaciteit flink zal verhogen.

De nieuwe Vieux Moulin gondel

De oude 6-persoonsgondel deed dienst sinds 1983 en heeft zijn beste jaren wel gehad. Het werd tijd voor een moderne aanwinst. De nieuwe Vieux Moulin 10-persoonsgondel overbrugt zo’n 643 hoogtemeters binnen 6:40 minuten. De snelheid van de lift bedraagt 6 meter per seconde. De liftcapaciteit gaat omhoog naar 2.200 mensen per uur. Dit was met de oude Vieux Moulin 1.800 mensen per uur. Om wintersporters een nog betere liftervaring te laten meemaken, is de gondel ook voorzien van verwarmde stoelen. In totaal zit aan deze investering een prijskaartje van 20 miljoen euro.

Betere doorstroming in skigebied

De nieuwe gondel vormt de aansluiting naar veel andere liften en pistes. Doordat de capaciteit flink omhoog gaat, verwacht men dat de stroming van wintersporters beter en sneller wordt.

 

Nog meer skigebieden aan de gang

In de zomer zitten de skigebieden niet stil, maar zijn ze volop bezig met het bouwen en moderniseren van hun faciliteiten. Zo ook in de Zillertal Arena, waar de Larmach stoeltjeslift wordt vervangen voor een nieuwe. Meer hierover lees je in het onderstaande bericht.

Nieuwe lift Zillertal Arena: Larmach stoeltjeslift wordt vervangen

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in