Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe lift in La Norma: Melezet gondel wordt vervangen

Gondel

© Pixabay.com, PublicDomainPictures

Wintersportredacteur

Het Franse skigebied La Norma gaat moderniseren. Na zo’n 50 jaar gaat de oude 4-persoons Melezet gondel met pensioen. Daarvoor in de plaats komt een moderne 10-persoons gondel. Hiermee bieden ze een betere toestroom vanuit het dal het skigebied in en zetten ze weer een stapje in de verbetering en modernisering van het skigebied. De sloop van de oude gondel en bouw van de nieuwe lift in La Norma zijn inmiddels in volle gang. Naar verwachting gaat de lift vanaf seizoen 2022/2023 in gebruik.

Nieuwe lift in La Norma: 10-persoons Melezet gondel

Afgelopen winter heeft de oude 4-persoons Melezet gondel in La Norma haar laatste rondje gedraaid. De lift bracht al sinds 1972 wintersporters vanuit het dorp het skigebied in en na 50 jaar mag ‘ie eindelijk met pensioen. Op dit moment bouwt men in het Franse skigebied aan een nieuwe gondel die straks wintersporters snel en comfortabel naar boven brengt. De gondels van de nieuwe lift in La Norma bieden straks plek voor 10 personen en zijn een flinke verbetering voor het skigebied. Ook voor beginners wordt het straks eenvoudiger om naar boven te gaan. Zoals op de foto’s hieronder te zien is, zijn de oude gondels er inmiddels af. Komende maanden wordt er nog hard gewerkt om de nieuwe lift op tijd af te hebben.

Feiten en cijfers nieuwe gondel in La Norma

De nieuwe lift in La Norma zal hetzelfde traject volgen als de oude gondel. Het dal- en bergstation komen dus op dezelfde plek. Wat wel verandert zijn de capaciteit en de duur van een ritje. De nieuwe gondel draait bijna twee keer zo snel en de capacitiet wordt bijna verdubbeld. Dat betekent minder tijd in de lift en meer tijd op de latten! Meer cijfers en feitjes over de nieuwe lift in La Norma zet ik hieronder voor je op een rijtje.

  • Soort lift: gondel
  • Aantal personen per gondel: 10
  • Hoogte dalstation: 1375 meter
  • Hoogte bergstation: 2000 meter
  • Lengte traject: 1475 meter
  • Hoogteverschil: 625 meter
  • Snelheid: 6 meter per seconde
  • Duur rit: 4:30 minuten
  • Capaciteit: 1400 personen per uur
Pistekaart met pijl naar nieuwe lift in La Norma
De rode pijl wijst de lift aan die vervangen wordt

Wintersport in La Norma

La Norma is een knus familiegebied in de Franse Savoie. Kinderen komen op nummer één in het dorpje en dat merk je. Het is autovrij en de accommodaties liggen direct aan of vlak bij de pistes. Voor de deur je ski’s aantrekken dus en aan het eind van de dag ski je zo naar huis. De nieuwe Melezet gondel brengt je straks in een mum van tijd naar boven en daar vind je tal van mogelijkheden voor kinderen en beginners. Zeker als ze de Repose stoeltjeslift richting het Plateau de La Repose pakken. Daar liggen verschillende groene pistes en eenvoudige afdalingen waar je in alle rust kunt leren skiën. Ook direct bij het dorp ligt een oefenweide. In totaal heeft La Norma zo’n 65 km aan pistes, maar met de skibus kun je ook gratis naar het nabijgelegen Valfréjus. Een paar jaar geleden waren wij zelf in La Norma om te zien wat er allemaal te doen is. Onze tips zie je in onderstaande video.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in