Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe lift in Hochoetz: 6-persoons stoeltjeslift Kühtailebahn

Skigebied Kühtai in het Ötztal

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

In het Ötztal komt een vernieuwing, er wordt namelijk gebouwd aan een nieuwe lift in Hochoetz. De 6-persoons stoeltjeslift Kühtailebahn zal de oude 3-persoonslift vervangen. Goed nieuws: de bouw is al in volle gang! De hele lift wordt vernieuwd, zowel het berg- als het dalstation. Aankomende winter zul je dus verrast worden door een nieuw aanzicht als je de Achterkogelbahn omhoog komt.

Nieuwe lift in Hochoetz

De oude Kühtailebahn kwam uit 2001. Je kunt dus een flinke verbetering verwachten! De nieuwe lift in Hochoetz zal niet alleen zorgen voor meer comfort, maar ook voor een betere veiligheid. In het skigebied wordt de renovatie en implementatie gezien als een investering in kwaliteit, zodat het niveau van de service verhoogd kan worden voor de wintersporters.

Lees ook: Alle skigebieden van het Ötztal op een rij

Feiten & cijfers van de nieuwe lift in Hochoetz

Tijd om de oude en nieuwe versie van de lift te vergelijken! Hoewel het traject helemaal gelijk blijft, wordt de snelheid van de lift omhoog geschroefd. De nieuwe lift in Hochoetz zal meer dan twee keer zo snel gaan, waardoor de tijd dat je in de lift zit flink gereduceerd wordt (van 6:40 minuten naar 2:10 minuten). Door het verdubbelen van de zitplaatsen gaat de capaciteit van de lift ook omhoog. Dat betekent minder lang wachten aankomende winter!

  • Soort lift: hogesnelheidsstoeltjeslift
  • Aantal personen per gondel: 6
  • Hoogte dalstation: 1841 meter
  • Hoogte bergstation: 2071 meter
  • Lengte traject: 726 meter
  • Hoogteverschil: 230 meter
  • Snelheid: 5 meter per seconde
  • Duur rit: 2:10 minuten
  • Capaciteit: 2400 personen per uur

Skiën in Hochoetz

Hochoetz Ski Region is een ontzettend familievriendelijk skigebied binnen het Ötztal. Met de in totaal 13 liften en 41 pistekilometers kun je alle kanten op. De vrijwel allemaal rode en blauwe pistes zijn perfect voor beginners. Daarnaast heb je in dit gebied een grote keuze uit skischolen. Voor beginners ontzettend leerzaam en voor kinderen gaan de lessen altijd gepaard met leuke activiteiten. Als je er klaar voor bent kun je met de gratis skibus gemakkelijk uitstapjes maken naar de andere skigebieden in de buurt, zoals Kühtai of Ochsengarten.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in