Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe lawine app vergroot veiligheid buiten de piste

Wintersportredacteur

Avatech, een bedrijf dat zich focust op het ontwikkelen van mountain safety technologieën, heeft de eerste applicatie ontwikkeld waarmee je real-time kunt zien wat voor gevaren er zijn in de bergen. Het doel van deze applicatie is het zorgen voor extra veiligheid voor recreanten en professionele freeride skiërs en snowboarders. De informatie die beschikbaar is in de applicatie wordt dagelijks aangevuld met real-time informatie dat toegevoegd is door de community.

Screen Shot 2015-11-21 at 11.06.40

 

“Met ons Avanet platform kan iedereen op elk moment van de dag informatie delen over de condities in de bergen. Hierbij moet je je geografische coordinaten doorgeven en aangeven hoe de condities op dat moment zijn. De informatie over de sneeuwcondities, windsnelheden, weersomstantigheden en lawinegevaar worden direct opgeslagen en is voor de hele community uit te lezen. De doelgroep die zich tot nu toe heeft aangemeld bij de community zijn bergbeklimmers, skiers, snowboarders, sneeuwscooter bestuurders en sneeuwschoen wandelaars.

“Als iedereen de juiste informatie deelt ontstaat er een win-win situatie en kunnen alle bergliefhebbers van elkaar profiteren”, aldus de CEO en oprichter Brint Markle. De applicatie geeft de mogelijkheid om zowel tekst, foto en video’s te uploaden die iedereen in de community kan zien. Naast deze handige functionaliteiten heeft de applicatie ook een tracking systeem waarmee je je afgelegde route kunt terugkijken.

Screen Shot 2015-11-21 at 11.07.24

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in