Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe dalstation Nauders in lichterlaaie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vanmiddag is in Nauders een grote brand uitgebroken in het nieuwe dalstation van de Bergkastelbahn. Vooralsnog is de oorzaak onbekend.

Even na drieën sloegen de vlammen uit het dak en werd de brandweer gealarmeerd. 235 manschappen en 30 voertuigen kwamen opdagen om het station te redden dat op het moment gerenoveerd werd. De brand was rond 17.30u onder controle. Volgens de brandweerlieden is de brandschade enorm, maar zijn er geen gewonden gevallen. De precieze schade wordt nog onderzocht.

Het liftgezelschap in Nauders investeerde dit jaar 5,6 miljoen euro om het dalstation tot een compleet centrum uit te bouwen met daarin kassa’s, horeca, een sportwinkel en skidepot. Een flinke domper voor het skigebied dus. De opening van het gebied staat gepland op 10 december. Of dat voor de lift ook gehaald gaat worden is nog maar de vraag. Een vertegenwoordiger van de liftmaatschappij vertelde aan ORF dat er alles aan gedaan wordt om die datum te halen en ook op Facebook wordt dit vanuit het skigebied bevestigd:

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in