Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuwe dalafdaling in skigebied in Osttirol goedgekeurd

© Skiinformatie

Wintersportredacteur

Goed nieuws voor Osttirol! De plannen voor een nieuwe dalafdaling in skigebied Kals-Matrei zijn eindelijk goedgekeurd. De Schultz Gruppe, het Oostenrijkse familiebedrijf dat eigenaar is van het gebied, wil dit jaar meteen met de aanleg starten. De nieuwe dalafdaling in Kals-Matrei is een mooie toevoeging aan het skigebied.

Nieuwe dalafdaling in Kals-Matrei

Na jaren van onderhandelingen is de kogel eindelijk door de kerk. De plannen voor een nieuwe dalafdaling in Kals-Matrei, een prachtig familieskigebied in het Oostenrijkse Osttirol, zijn eindelijk een uitgemaakte zaak. Het idee lag al langer op tafel en de onderhandelingen zijn na een lange periode nu afgerond. Als alles volgens plan verloopt, wil de Schultz Gruppe dit jaar nog beginnen met de aanleg, zo geeft Maximilian Schultz aan. Großglockner Resort Kals-Matrei is een bijzonder skigebied waarvandaan je een overweldigend uitzicht hebt op Oostenrijks hoogste berg, de Großglockner. Het skigebied is vanwege de omvang vooral geliefd onder families en telt verschillende luxe hotels direct aan de piste, zoals het Gradonna Mountain Resort. Met een totaal van zo’n 40 km aan pistes, zal de nieuwe dalafdaling in Kals-Matrei een mooie toevoeging zijn aan het skigebied.

Meer uitbreidingen voor Osttirol

Niet alleen in skigebied Kals-Matrei staan er mooie ontwikkelingen op het programma, ook in andere Osttiroolse skigebieden wordt er flink uitgebreid. Zo is de Schultz Gruppe in St. Jakob im Defereggental bezig met de bouw van een gloednieuwe lift naar de Leppleskofel. De nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift brengt wintersporters binnenkort richting de Großer Leppleskofel naar een hoogte van 2680 m, dat daarmee de hoogste lift van Osttirol wordt. Naast het bieden van meer comfort aan wintersporters, zorgt de komst van de lift ook voor drie nieuwe pistes. Een uitbreiding van maar liefst 25% van het skigebied! Zodra het skiseizoen eindigt wordt de bouw van de lift voortgezet. Het plan is dat de nieuwe stoeltjeslift in St. Jakob eind 2022 klaar is en vanaf skiseizoen 2022/2023 in gebruik kan worden genomen.

Een wintersport in Osttirol

Osttirol is zonder twijfel een prachtige locatie voor een wintersport in Oostenrijk. Rust, natuur en sneeuw overheersen hier en dat maakt Osttirol een schitterende plek voor een vakantie op ski’s. De verschillende skigebieden kenmerken zich als klein, maar fijn, en behoorlijk sneeuwzeker. Zo is St. Jakob een van de meest sneeuwzekere bestemmingen in de regio en is Kals-Matrei geliefd om het geweldige uitzicht. Bovendien biedt de Skihit Osttirol uitkomst mocht je op zoek zijn naar afwisseling, een skipas waarmee je in de diverse skigebieden kunt skiën tijdens je wintersport in Osttirol.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in