Nieuwsalert per mail ontvangen

Fluri app laat op pistekaart zien waar je vrienden zijn

We hebben er weer een. Een mooie navigatie app voor op de skipiste. Fluri is de naam en die is interessant, omdat de app de bekende pistekaarten van de skigebieden gebruikt.

***UPDATE***
De app SNOCRU heeft Fluri overgenomen. De functionaliteit van Fluri wordt binnenkort ook ingebouwd in SNOCRU. Deze winter zal Fluri daarom niet meer beschikbaar zijn.

Met Fluri is het mogelijk om precies te zien waar je vrienden zich bevinden op de piste. De GPS coördinaten van iedereen die de app gebruikt worden ingeladen op de pistekaart van het gebied en zo kun je zien bij welke hut ze zitten of in welke lift ze net zijn gestapt. Daarnaast is het mogelijk om met de app allerlei statistieken te meten. Hoe hard je gaat, hoe lang de afdaling heeft geduurd, etcetera.

fluri

Deze app onderscheidt zich door het gebruik van de bestaande pistekaarten. Andere soortgelijke apps werken vaak met Google Maps achtige kaarten en dat ziet er toch net even anders uit, alhoewel dat vaak ook prima werkt zoals de app van Snowciety die al enkele jaren op de markt is. De app is op dit moment nog niet in de Alpen te gebruiken, maar enkel in de VS, Canada en Japan. Een woordvoerder van het bedrijf liet mij weten dat binnen een week ook de pistekaart van La Plagne beschikbaar is, dus de binnenkort is de app ook voor ons Europeanen interessant.

Wat ons overigens verbaast is dat de apps nog maar weinig professioneel gebruikt worden. Zou iets dergelijks niet handig zijn voor de pistedienst en voor skischooleigenaren om hun medewerkers te tracken?

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in