Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nieuw Guinness World Record: halve marathon op skischoenen (mannen)

© Skiinformatie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Op 7 mei 2023 heeft de Britse Tom Bracey waarschijnlijk een nieuwe Guinness World Record neergezet. Hij heeft een halve marathon gerend op skischoenen. Dit record bestond al voor vrouwen, maar een man heeft dit nog nooit officieel gedaan. Tom Bracey mag, zodra de poging is geverifieerd, het record op zijn naam schrijven.

Halve marathon op skischoenen

Sommige wintersporters zeuren al over een paar meter van de auto naar de skilift op skischoenen. Kun jij je voorstellen om ruim 21 kilometer te rennen op deze harde schoenen? Tom Bracey deed het op zijn Atomic Hawx Prime skischoenen tijdens de Birmingham Half Marathon om geld in te zamelen voor het doel Protect Our Winters. “Het enige wereldrecord halve marathon rennen op skischoenen dat momenteel bestaat is van vrouwen, dus heb ik bij Guinness World Records een aanvraag ingediend voor de categorie mannen,” Bracey in de BBC, een paar dagen voor de wedstrijd.

Het record bij de vrouwen

De 23-jarige Franse Emilie Cruz heeft het record voor een halve marathon op skischoenen bij de vrouwen op haar naam staan. Ze rende de ruim 21 kilometer in 2019 tijdens de Marathon de Genève in een tijd van 3 uur, 7 minuten en 35 seconden.

De recordpoging van Bracey

Het is nog niet officieel dat de poging van Bracey in het Guinness World Record komt. Wel is hij afgelopen zondag over de finish gekomen. Dat is te zien op een video die gedeeld is op Twitter. Volgens Unofficial Networks rende Bracey een 12:27/mile pace, dit is omgerekend 7:44 minuten per kilometer. De officiële nieuwe wereldrecordtijd is: 2 uur en 47 minuten.

››› Ook een interessant record: Man breekt wereldrecord skiën in de meeste skigebieden in 24 uur

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in