Nieuwsalert per mail ontvangen

Neureuther pakt eerste Reuze Slalom titel

Felix NeureutherFavoriet Felix Neureuther heeft zich vandaag van zijn sterkste kant laten zien door Thomas Fanara (2e) en Marcel Hirscher (3e) achter zich te laten. Met deze overwinning heeft hij vandaag zijn eerste Reuze Slalom titel weten te bemachtingen.

De organisatoren hebben de afgelopen weken veel werk moeten verzetten om het parcour wedstrijdklaar te maken. De temperaturen hebben een recordhoogte behaald waardoor de omstandigheden niet ideaal waren.

De Abelboden Reuze Slalom overwinning leek in eerste instantie naar Thomas Fanara te gaan, nadat hij een goede eerste tijd neergezet had. Door de uitdagende en goede omstandigheden kon de Duitse Neureuther met 0,10 seconden zijn concurrentie tijdens de tweede run achter zich laten.

“Het is zo onwerkelijk en heb ontzettend hard moeten werken. Ik kan nog steeds niet geloven dat ik de overwinning vandaag gepakt heb. Hiermee ben ik de tweede Duitser die een overwinning pakt op het Reuze Slalom parcour, een historisch moment. Ik dacht altijd dat ik beter zou presteren op het Slalom onderdeel, maar dit is een super dag voor mij.” aldus een emotionele Neureuther na zijn overwinning. De Duitser Max Rieger wist 41 jaar geleden ook een Reuze Slalom titel te pakken in Monte Sainte Anne.

 

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in