Nieuwsalert per mail ontvangen

Neureuther en Hoefl-Riesch pakken winst op vrijdag

Maria Hoefl Riesch CortinaHet was een goede dag voor het Duitse team vandaag in de skisport. Zowel in Italië als in Oostenrijk werd de eerste podiumplek bezet door onze oosterburen.

Vandaag werd het officiële startschot gegeven van de Hahnenkammrennen in Kitzbühel. Drie dagen lang staat het dorp in het teken van wedstrijdskiën op het hoogste niveau en feesten op datzelfde niveau. Vergelijk het met Koninginnedag in Nederland, plus de sport en min de oranje kleding. Je moet erbij zijn om het te kunnen begrijpen.

De Duitse Felix Neureuther heeft het begrepen, liet hij vandaag tijdens de slalom zien. Met een tijd van 1.53.28 bleef hij de concurrenten voor. Al moest hij bekennen dat het geen makkelijke opgave was: “Het was een lastige race vandaag, misschien wel de moeilijkste in mijn leven. De buckels maakte het parcours zeer moeilijk te skiën. Mijn doel was om een veilige tweede run te skiën en dat bleek genoeg voor de winst.” Op de tweede en derde plaats eindigden de Noor Henrik Kristoffersen en de Italiaan Patrick Thaler. Morgen om 11.45u gaan de Hahnenkammrennen verder met het koningsnummer, de afdaling.

In Cortina d’Ampezzo skieden de dames vandaag de afdaling en daar greep Maria Höfl-Riesch alweer de derde afdalingswinst van dit seizoen. De dame uit Liechtenstein, Tina Weirather betrad als tweede het podium en Nicole Schmidhofer kan tevreden zijn met haar tweede podiumplaats ooit. Lara Gut baalde, want zij werd met maar één honderdste van een seconde van het podium geknikkerd. Morgen om 10.15u skiën de vrouwen hun tweede afdaling van het weekend in Italië.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in