Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Neem je eigen skileraar mee op vakantie

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Skiles is een belangrijk onderdeel van de vakantie, zo niet hét belangrijkste onderdeel. Toch zijn skischolen niet altijd voor iedereen de juiste keuze. Zo kun je een leraar aangewezen krijgen die geen Nederlands spreekt of kunnen de lestijden je niet uitkomen. Daarom zijn twee Nederlandse skileraren gestart met hun eigen concept: Ski Like a Pro. Dankzij hen kun je je eigen skileraar mee op vakantie nemen.

Ski Like a Pro is een initiatief van skileraren Avi de Winter en Max Toledo. De fanatieke wintersporters werken al sinds hun 14e als skileraar op de borstelbaan in Nederland en zijn daarna in Oostenrijk opgeleid en aan het werk gegaan. Daar constateerden zij enkele beperkingen van de skischool. Zo ondervonden zij dat te laag opgeleide leraren met te weinig kennis op didactiek gebied werden ingezet voor gevorderde en privélessen. Daarnaast is er af en toe het taalprobleem en zien ze dat veel gezinnen die met elkaar op vakantie gaan moeite hebben om alle kinderen in hetzelfde skigroepje te krijgen. Volgens Max en Avi moest dit anders kunnen.

Ski like a Pro
Twee jaar geleden besloten de mannen hun eigen bedrijf te starten dat niet beperkt werd door de structuur van een traditionele skischool. Sindsdien kun je bij hun je eigen skileraar boeken die de hele vakantie tot jouw beschikking staat. Op het gebied van skiën dan ;-). Je kunt de mannen – en in drukkere tijden hun professioneel opgeleide collega’s – boeken voor een wintersportvakantie in het door jou gekozen skigebied. Daarbij staat plezier voorop en worden flexibele lestijd gehanteerd. Of je nu met je vrienden, met je kids of met je collega’s op wintersport gaat, de leraren van Ski Like a Pro weten overal raad mee. Wil je ook een dagje snowboardles? Geen probleem, dat kunnen de duale leraren ook.

ski-like-a-pro-nl

De toekomst
Op dit reizen Avi en Max voornamelijk met z’n tweeën door de Alpen en worden ze in de drukkere periodes ondersteund door hun lerarenteam. In de toekomst willen zij uitbreiden en uitgroeien tot een skischool die vertegenwoordigd is in zoveel mogelijk skigebieden. Een mooie, maar geen gemakkelijke uitdaging. Zoals je wellicht weet worden buitenlandse skischolen en leraren niet altijd gewaardeerd in de Alpenlanden. In Oostenrijk werden de leraren tot voor kort nog gediscrimineerd.

Europese commissie klaagt Oostenrijk aan wegens discriminatie buitenlandse skileraren

Aan die discriminatie is een eind gekomen, maar om les te geven moeten buitenlandse skischolen wel voldoen aan strikte eisen. Wees niet bang dat je privéleraar van Ski Like a Pro gearresteerd wordt tijdens het lesgeven, want zij voldoen aan die eisen. Toch blijft het opboksen tegen de grote skischolen die de nieuwkomers waarschijnlijk niet heel graag zien. Wij wensen Avi en Max heel veel succes met hun zaken.

Ben je nu geïnteresseerd? Kijk dan eens op de website van de mannen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in