Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlandse wereldkampioene op WK paraskiën

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Barbara van Bergen is gisteren wereldkampioene geworden op de afdaling van de WK paraskiën. De 43-jarige Nederlandse behaalde de grootste overwinning van haar carrière als zitskister door in het Spaanse Espot de concurrentie achter zich te laten.

Wereldkampioenschappen paraskiën

Van 20 tot 29 januari 2023 worden de Wereldkampioenschappen paraskiën in het Spaanse Espot georganiseerd en gisteren was het tijd voor de afdaling. Zowel de mannen als de dames kwamen van de piste af. Bij de vrouwen won de Nederlandse Barbara van Bergen met tweeënhalve seconde voorsprong op de nummer twee. Wat een prestatie!

“Het is ongelofelijk! Ik had het niet verwacht, wel gehoopt natuurlijk. Ik heb een rumoerig voorseizoen gehad en weinig kunnen trainen… Dat ik het nu dan eindelijk doe: gaaf!”, aldus Van Bergen na haar overwinning.

Barbara van Bergen, een veelzijdig talent

Barbara van Bergen liet gisteren op Instagram weten dat ze alweer full focus is op de volgende wedstrijd. Op dit moment is namelijk de reuzenslalom aan de gang! Ook in het verleden was Van Bergen al een enthousiaste atlete. Ze deed in 2006 mee op nationaal niveau in de meerkamp en met polsstokhoogspringen. Toen ze werd aangereden door een motor liep ze een dwarslaesie op. Hierdoor kwam ze in aanraking met rolstoelbasketbal en deed ze mee in het Nederlandse team bij verschillende Paralympische Spelen. Momenteel gaat ze helemaal op in het zitskiën. Deze overwinning is een beloning voor haar doorzettingsvermogen!

Nog een Nederlander op het podium

Ook de mannen kwamen gisteren in actie en ook hier stond er een Nederlander op het podium. Jeroen Kampschreur behaalde de derde plaats bij de afdaling. Het is al de derde medaille die hij behaalt op dit WK, maar het gaat nog niet helemaal zoals de negenvoudige wereldkampioen had gehoopt. “Ja, ik ben er wel blij mee hoor. Maar wat kan ik doen? Is het m’n gewicht? Is het de factortijd? Ik ski hier wel m’n perfecte race, maar lig bij het eerste tussenpunt al meerdere tienden van een seconde achter.”, aldus Kampschreur.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in