Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlandse start-up Open Wear maakt skijassen van gerecyclede flessen

Het is nog hartje zomer op het moment van schrijven, maar dat betekent niet dat iedereen in de wintersportwereld stilzit. Sterker nog, wintersportondernemers zijn keihard aan het werk. Zo ook de oprichters van Open Wear, die een nieuw skikleding merk presenteren. Skijassen gemaakt van gerecyclede flessen zijn de eerste producten van de half Nederlandse start-up.

Nu twee weken geleden opende het nieuwe merk hun Kickstarter campagne en binnen enkele uren werd het eerste doel gehaald. Op het moment staat de teller op €36.627,- van de vereiste €15.000,- met nog 15 dagen te gaan, wat betekent dat de milieuvriendelijke jassen in productie gaan. De eerste levering staat gepland voor december dit jaar. Je bent dus nog op tijd als je de campagne wilt steunen. De jassen met high-tech features zijn voornamelijk bedoeld voor poederliefhebbers, maar ook op de piste kun je de jas natuurlijk dragen.

Simpel
De simpelheid van het concept achter Open Wear zou de sleutel naar het succes moeten zijn. Net als het (eveneens Nederlandse) merk Visor biedt Open Wear kwalitatief hoogwaardige kleding aan voor een betaalbare prijs. Dat doen ze door de ‘middle man’ ertussenuit te halen. Geen verkoop via winkels meer, maar direct aan de consument via het internet. Zo kunnen de kosten omlaag en worden producten met gelijkwaardige/dezelfde materialen als de topmerken gebruiken tegen een schappelijke prijs aangeboden.

739f83a8-edfb-492e-96c0-e2ae1e3254d7

Opstartfase
Dat de producten voor een ‘lage’ prijs verkocht worden wil echter niet zeggen dat er geen geld nodig is om het merk te starten. Om dat opstartgeld bij elkaar te halen heeft de half-Nederlandse en half-Zwitserse startup de keuze voor Kickstarter gemaakt. Voor een bijdrage van €249,- ontvang je als ‘backer’ in december een jas van het bedrijf, daarna gaan de jassen voor €389,- over de digitale toonbank. Dat is overigens nog steeds niet duur als je het vergelijkt met producten van de concurrenten.

eed025e4f7adf7ac1f0b813312604a4e_original

Gerecyclede flessen
Als je je afvraagt uit welke materialen de nieuwe jassen bestaan, dan kun je wel eens gek opkijken als je de titel niet gelezen hebt. De jassen wordt namelijk vervaardigd met een stof die van 100% gemaakt is van gerecyclede flessen. Om dit te doen is niet voor marktleider Gore-Tex gekozen, maar voor de gelijkwaardige Duitse stoffenfabrikant Sympatex. Deze keuze maakt de jassen zeker voor de milieubewuste wintersporter interessant. Natuurlijk is de wintersport een milieubelastende sport, maar dit soort initiatieven zijn evenals door de zon aangedreven skiliften een stap in de goede richting.

Wij dragen het project een warm hart toe en wensen de oprichters veel succes. Meer info over Open Wear vind je hier.

Gerelateerd
80 jaar skikleding in enkele minuten
– De 10 meest herkenbare types op de piste
Bescherm je kinderen goed tegen de kou

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in