Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlandse snowboarder overleden na lawine-ongeluk Sölden

Afgelopen week ontvingen wij het droevige nieuws dat een 35-jarige snowboarder betrokken zou zijn geweest bij een lawine in het bekende Sölden. De Nederlandse man was samen met een groep onderweg toen zij verrast werden door een grote lawine. De man lag 18 minuten onder een 1,6 meter dikke sneeuwlaag en moest op de plek van het ongeluk gereanimeerd worden. Vervolgens werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis in Innsbruck, waar hij vandaag overleed aan de gevolgen van het ongeluk. Erg droevig nieuws!

De getroffen Nederlandse snowboarder was in het bijzijn van vier andere snowboarders toen het ongeluk gebeurde. De groep was samen met een skileraar uit het skigebied buiten de piste onderweg in het skigebied Gaislachkogel toen zij richting het Rettenbachtal getroffen werden door de lawine. Op een noordhelling kwam de lawine los en werd de groep meegenomen. Een van de leden van de groep kon zijn lawinerugzak niet op tijd activeren, omdat hij verrast werd door de lawine. Hij werd vervolgens meegenomen door de sneeuwmassa en viel voorover in de sneeuw. Vervolgens werd hij 1,6 meter onder de sneeuwlaag begraven. Twee andere personen van de groep bleven aan de oppervlakte en twee andere werden gedeeltelijk bedolven.

Op dit moment is het lawinegevaar groot en de lawinediensten in Oostenrijk waarschuwen dan ook voor de grote gevaren die op dit moment op de loer liggen. Het bericht van afgelopen maandag gemist? Zie onderstaande artikel dat wij hierover publiceerden.

Nederlander na 18 minuten uit lawine gehaald in Sölden

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in