Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlandse snowboarder brengt nacht in sneeuw door

zittende snowboarder gespotSinds maandagavond werd in het Krummbachtal naar een 30-jarige snowboarder gezocht. De Nederlander was gisteren met een negental mensen onderweg in het skigebied van Gerlos en had om 16.00u afgesproken bij een bepaald dalstation. Bij dat dalstation kwam hij echter nooit aan, dus werd hij als vermist opgegeven.

Direct daaropvolgend werd er gestart met zoeken door de bergredding, liftdiensten, alpinepolitie met honden en een helikopter. Zelfs een warmtebeeldcamera werd ingezet, maar ook dat bood geen uitkomst. Rond 01.15u in de nacht werd de zoekactie afgebroken en kort voor zessen in de morgen werd er weer gestart met zoeken.

Om 09.00u in de morgen was er dan eindelijk nieuws. De vermiste snowboarder meldde zich. Naar eigen zeggen heeft hij de nacht buiten de piste in de sneeuw doorgebracht. “Qua gezondheid heeft hij geen schade opgelopen, maar hij is wel uitgeput en heeft rust nodig”, melden de hulpdiensten. “De temperatuur was mild en dat heeft de man zeker geholpen de nacht te overleven.”

Na een korte ondervraging werd de Nederlander naar zijn hotel gebracht.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in