Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlandse skileraren krijgen boosterprik in Oostenrijk

© Snowlife

Wintersportredacteur

De coronaregels in Oostenrijk houden de gemoederen flink bezig. De geldigheid van vaccinaties is daar korter dan bij ons en dat brengt voor veel Nederlanders de wintersport in gevaar. Maar hoe moet dat als je een heel seizoen in Oostenrijk wil werken en je vaccinatie is niet meer geldig in het land? Ski- en snowboardlerarenopleider Snowlife vond daar een oplossing voor.

Wintersporters die eenmalig gevaccineerd zijn met het Janssen-vaccin hebben slechts tot 3 januari 2022 een geldig vaccinatiebewijs in Oostenrijk. Voor mensen die twee prikken hebben gehad, is daar vanaf 6 december 2021 het vaccinatiebewijs slechts 270 dagen geldig na de tweede prik. Dat is veelal een probleem voor Nederlanders die dit seizoen in het land willen werken. Voor de skileraren die hun opleiding en werkplek via Snowlife hebben geregeld, is er nu een oplossing.

Boosterprikdeal

Via Snowlife vertrekken dit jaar zo’n 600 Nederlandse wintersporters naar Oostenrijk. De opleider verzorgt de erkende opleidingen, zorgt voor de plaatsing van skileraren bij de skischolen en regelt ook het vervoer naar Oostenrijk. Gisteren vertrok er weer een buslading vol aankomende skileraren naar Kaprun.

Omdat Nederlanders niet zomaar in Oostenrijk kunnen aankloppen voor een boosterprik, heeft de organisatie zelf een mogelijkheid gecreëerd om een boosterprik te halen voor hun ski- en snowboardleraren. Yuri Bartels, eigenaar van Snowlife vertelt: “We hebben gezocht naar artsen en klinieken die ons konden helpen. Uiteindelijk hebben we een kliniek gevonden die nog een lading Pfizer-vaccins beschikbaar heeft en met ons mee wilde denken. Daar kunnen onze leraren nu exclusief een vaccinatie krijgen.” Let op: dit betekent NIET dat elke Nederlander een boosterprik kan krijgen in Oostenrijk. “Ik word steeds vaker gebeld met vragen over de boosterprik in Oostenrijk. Ik kan daar geen antwoord op geven. Wij hebben enkel iets voor onze leraren geregeld en niet voor anderen”, aldus Bartels.

Wintersport met maatregelen

Zoals het er nu naar uitziet wordt de wintersport in Oostenrijk een vakantie met maatregelen. Je zal er niet aan ontkomen om op bepaalde plekken een FFP2-mondkapje te dragen. Ook geldt er een strenge 2-G plicht in onder andere de skiliften. Wij houden jullie op de hoogte van het nieuws, maar zijn afhankelijk van wat de overheden naar buiten brengen. Voor vragen over de vaccinaties en maatregelen willen we jullie dan ook naar hen doorverwijzen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in