Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlandse skiërs laten uit lift gevallen kind gewond achter

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Afgelopen woensdag viel een achtjarige jongen uit Oostenrijk in Flachau vijf meter naar beneden uit een skilift nadat twee mannen de liftbeugel te vroeg opendeden. De twee Nederlandse mannen lieten het kind vervolgens in de sneeuw liggen met een gebroken arm. Dat berichtten Oostenrijkse media vrijdag.

De jongen was op skivakantie en was met een skischoolgroep aan het skiën. Om 11.05 uur zat hij met de twee voor hem onbekende Nederlanders in de “Star Jet 1” stoeltjeslift in Flachau. Dichtbij het bergstation van de lift openden de twee mannen de veiligheidsbeugel, waardoor de jongen naar voren gleed en uit de lift viel. Omdat de beugel nog voor het vangnet omhoog werd gedaan viel de jongen vijf meter naar beneden en belande hij in de diepe sneeuw. Behalve een gebroken arm liep de achtjarige ook schaafwonden in het gezicht op. De jongen werd door de pisteredding met een pistenbully naar het dal gebracht waar hij behandeld werd.

De mannen zijn niet bij de jongen gaan kijken, maar direct weg geskied en hebben zich niet gemeld bij de politie. Dankzij getuigen is er een beschrijving van de mannen opgesteld die is uitgedeeld aan het liftpersoneel in het skigebied. Aan de hand van de beschrijving werden de mannen donderdag tijdens het skiën aangehouden. Het gaat om twee mannen van 50 en 62 jaar oud.

Tegenover de politie verklaarden de Nederlanders dat zij niet bij het kind gingen kijken omdat het kind al geholpen werd. Daarbij zeggen ze het voorval te hebben gemeld bij een medewerker van het skigebied. Of hun verhaal klopt wordt nog onderzocht. Wie van de twee mannen de beugel opende is nog niet bekend. Beide vakantiegangers zijn daarom bij het openbaar ministerie aangegeven. Ten eerste vanwege het verwonden van het kind en ten tweede omdat ze hebben verzuimd hulp te verlenen.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in