Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlandse skiër gezocht na botsing in Ski Arlberg

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Het hoogseizoen in de Alpen is in volle gang en dat betekent dat er ook veel Nederlanders afreizen naar de skigebieden. In Ski Arlberg klapten twee Nederlandse skiërs op elkaar, waarvan de politie nu op zoek is naar een van de twee. Ook in het skigebied Hochzillertal raakte een Nederlander gewond.

Botsing op de piste in Warth

Volgens het politierapport wordt er in Warth gezocht naar getuigen van een botsing op de piste in Ski Arlberg. Rond 12.00 uur op zaterdag skiede een Nederlander van 31 jaar richting het dalstation van de Sonnen-Jet. Ter hoogte van het dalstation van de Auenfeldjet kwam deze in botsing met een onbekende skiër. De onbekende skiër sloeg af naar links, naar het liftstation en door de botsing die ontstond kwam de 31-jarige Nederlander ten val. Hij verwondde hierbij zijn rechter bovenarm. De tweede betrokkenen stopte even en verontschuldigde zich voordat hij de gondel omhoog instapte. De politie van Au is nu op zoek naar deze wintersporter. Omschrijving: 1,85 meter lang, man met baard, oranje skibroek en een blauwe skijas met verschillende kleuren stippen, zwarte skihelm en vermoedelijk een Nederlander. Weet je meer? Meld het dan vooral!

Ook een ongeluk in het Hochzillertal

Zondag gebeurde er ook een ongeluk waarbij een Nederlander betrokken was in het skigebied Hochzillertal in Kaltenbach. Op de rode piste nummer 11 bij de Wedelexpress afdaling kwamen een Duitser en Nederlander in botsing. De 49-jarige Duitser en de 17-jarige Nederlandse wintersporter zijn beide gewond geraakt tijdens dit ongeluk op de piste. De Duitser liep een onderbeenblessure op en moest met de helikopter naar het ziekenhuis Hall in Tirol gebracht worden. De 17-jarige heeft een dijbeenblessure opgelopen en werd na eerste hulp op de piste vervoerd naar de dokter door de pistereddingsdienst.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in