Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlandse chirurg komt met handschoen tegen skiduim

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Duimblessures tijdens het skiën zijn de op na meest voorkomende blessures na knieblessures. Wereldwijd worden tussen de 80.000 en 240.000 gevallen van ‘skiduimen’ gemeld. De Nederlandse chirurg Casper Smit vond dat het tijd was voor een daling in dat aantal en vond een duimbeschermer uit.

Een skiduim kan betekenen dat de duim gekneusd, gebroken of opgerekt is. In alle gevallen is een skiduim naar en ben je letterlijk onthand. Zelfs je telefoon oppakken kan veel pijn doen en werken kan helemaal onmogelijk zijn. Het vervelende is dat een skiduim niet binnen een weekje over is, maar dat het maanden kan duren.

Drie jaar geleden liep de arts een skiduim op en was daardoor maanden niet in staat zijn beroep uit te oefenen. Een herhaling van zo’n blessure was geen optie, dus nam hij zelf het heft in handen. Eerst ging hij op zoek naar een handschoen met duimbeschermer, maar toen hij erachter kwam dat die niet bestond kwam er een ander plan op tafel.

Smit begon met het knutselen van een spalkje en nu, na drie jaar testen en bijschaven van zijn beschermer, wordt de beschermer die je over de handschoen schuift geproduceerd. Niet door de eerste de beste fabrikant, maar door het bekende merk Level Gloves.

Hoe de beschermer precies werkt zie je in de onderstaande video.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in