Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlanders niet gekwalificeerd voor parallel WK alpineskiën, Belg Sam Maes wel

© Skiinformatie.nl

Wintersportredacteur

Het was een spannende dag gisteren tijdens het WK alpineskiën. Nederlandse wedstrijdskiërs Kiara Derks en Maarten Meiners konden zich kwalificeren voor de parallel slalom, maar helaas was de uitkomst niet zoals gehoopt. De Nederlanders finishten op plek 30 en 36 en hebben zich hiermee niet weten te kwalificeren. De Belg Sam Maes behaalde wel een plek binnen de top 16 en mag vandaag nog een keer in actie komen.

Nederlanders tijdens kwalificatie parallel

Gisteren stonden er drie wedstrijden op de planning: de team parallel en twee parallel slalom kwalificaties (heren en dames). De kwalificaties zijn geskied voor een startplek in de officiële wedstrijd, die vandaag plaatsvindt. Om 17.30 uur zijn de vrouwen gestart, waaronder de Nederlandse Kiara Derks. Om 18.15 uur was het de beurt aan de heren, met onder andere de Nederlandse wedstrijdskiër Maarten Meiners. De 16 beste skiërs van de kwalificatie mogen starten tijdens de laatste twee runs van de parallel slalom. Helaas hebben beide Nederlanders dit tijdens het WK alpineskiën niet gered. Maarten Meiners is gisteren gefinisht op plek 36, Kiara Derks op plek 30.

Belg Sam Maes redt het wel

De Belgische wedstrijdskiër Sam Maes heeft gisteren wel een tijd geskied die snel genoeg is voor de top 16. Hij is gefinisht op de 11e plek, met een tijd van 33.14 seconden. Slechts 0.46 seconden langzamer dan de winnaar van de kwalificatie, dus Sam mag vandaag weer starten! De eerste run van de parallel slalom is om 12.00 uur. De Belg is meteen als tweede aan de beurt en moet skiën in een direct duel tegen de Noor Timon Haugan. Je kunt live meekijken via Eurosport! De uitslagen kun je ook volgen via de officiële website van de FIS.

Wanneer?DisciplineWie?Waar?
Woensdag 15 februari 2023, 12.00 uurParallel ReuzenslalomIndividueelMéribel
Donderdag 16 februari 2023, 10.00 uur
Om 10.00 uur
Reuzenslalom
Kwalificatie Reuzenslalom
Dames
Heren
Méribel
Courchevel
Vrijdag 17 februari 2023, 10.00 uurReuzenslalomHerenCourchevel
Zaterdag 18 februari 2023, 10.00 uur
Om 10.00 uur
Slalom
Kwalificatie slalom
Dames
Heren
Méribel
Courchevel
Zondag 19 februari 2023, 10.00 uurSlalomHerenCourchevel

Ook interessant: Dit valt er te verdienen op het WK alpineskiën

Nog een kans voor de Nederlanders op WK alpineskiën

Beide Nederlanders komen nog een keer in actie tijdens het WK alpineskiën. Maarten Meiners start op 17 februari op de reuzenslalom. Kiara Derks doet nog mee aan de disciplines: slalom en reuzenslalom bij de dames. Ze staat op 16 en 18 februari nog eens aan de start.

Dit zijn de verwachtingen van Maarten Meiners

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in