Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlanders graag met groepen en familie op wintersport

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Nederlanders zouden Nederlanders niet zijn als zij bij het boeken van hun vakantie niet zouden letten op de portemonnee. Uit onderzoek van Casamundo.nl is gebleken dat Nederlanders hun voorkeur geven aan het delen van de accommodatie tijdens de wintersportvakantie. Uiteraard is het gezelligheidsaspect hier een belangrijke reden voor, maar ook de financiële meevaller is een belangrijk argument voor veel Nederlanders. 

Overdag kiezen de groepen ervoor om zelfstandig de pistes op te gaan, om vervolgens ’s avonds met de groep af te sluiten. Hierbij gaat het niet alleen om families, maar ook om grote vriendengroepen. De kinderen gaan op skiles zodat de ouders zonder zorgen de pistes op kunnen. Meer dan 60% van de boekingen via het portal heeft betrekking op families en vriendengroepen. Dit is in vergelijking met de enkele boekingen van het gezin een groot percentage. Dit ligt namelijk op circa een kwart. 

Daarnaast heeft het bekende platform ook onderzoek gedaan naar de duur en de periode van de wintersportvakantie. Nederlanders hebben nog steeds als populairste periode de voorjaarsvakantie. De kerstvakantie was dit jaar een stuk minder populair, maar dat had naar alle waarschijnlijkheid te maken met de tegenvallende sneeuwcondities. De lengte van de vakantie is iets afgenomen met vorig jaar. Dit jaar gaan de meeste wintersporters 6 dagen op wintersportvakantie. Dit was vorig jaar nog 7 dagen. 

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in