Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlanders gestraft vanwege te vroeg opendoen van skilift beugel

Op 4 februari viel een 8-jarige skiër ruim vijf meter naar beneden doordat twee Nederlanders de beugel van de skilift te vroeg open zouden hebben gedaan. Nadat het voorval gebeurde hebben de twee het slachtoffer laten liggen en zijn verder geskied. De zaak is voorgekomen en vandaag zijn de mannen veroordeeld en moeten een flinke boete betalen.

De Nederlandse mannen, van 51 en 63, moeten beide een boete betalen van €1.380 en €2.100. De boetes hebben betrekking op het alleen laten van een slachtoffer en het veroorzaken van letsel bij de jongen in kwestie door schuld. Dit heeft de rechtbank vandaag bekend gemaakt. Het ongeluk gebeurde toen de jongen skiles had en van zijn stoel afgleed. De jongen had geluk dat hij in zachte sneeuw terecht kwam waardoor het letsel meeviel

Na het ongeluk is het tweetal doorgeskied en heeft de jongen laten liggen. Omstanders herkenden de mannen waardoor zij een dag later zijn opgepakt door de politie in Flachau. Met deze uitspraak wil de rechtbank een ‘statement’ maken zodat dit soort voorvallen niet meer gaan voorkomen.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in