Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlanders betrokken bij auto-ongeluk op Gerlosbundesstraße

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Vrijdagochtend zijn drie Nederlanders betrokken geraakt bij een auto-ongeluk op de Gerlosbundesstraße (B165). Twee auto’s klapten frontaal op elkaar, waarbij gelukkig geen personen ernstig gewond raakten. Aan beide auto’s ontstond aanzienlijke schade.

Sneeuw op het wegdek

Rond 09.50 uur stuurde een 44-jarige Nederlander zijn auto vanuit Gerlos richting het dal op de met sneeuw bedekte weg. In de auto zaten ook nog twee andere Nederlanders, van 32 en 34 jaar oud. Een 48-jarige Duitser reed op dat moment de bergweg omhoog, samen met zijn familie (47, 18 en 7 jaar oud). In een lange bocht verloor de Duitser de controle over zijn auto en kwam hij aan de verkeerde kant van de weg terecht.

Frontale botsing

Daar reed ook de Nederlandse auto, waar de Duitser frontaal op klapte. De inzittenden van de Duitse auto raakten lichtgewond en werden ter plaatse onderzocht door het ambulancepersoneel en een trauma-arts. Niemand van de betrokkenen had gelukkig verdere hulp van een arts nodig of moest naar het ziekenhuis. De weg werd gedurende een uur helemaal afgesloten voor kort onderzoek en opruimwerkzaamheden. Bekijk hier de foto’s van de auto’s.

Vandaag ook gevaarlijke omstandigheden

Ook vandaag worden gevaarlijke omstandigheden verwacht op de wegen in de Alpen. Met name in Oostenrijk sneeuwt het nog flink en tevens zijn er vanwege lawinegevaar en aardverschuivingen verschillende wegen afgesloten. Als je vandaag in de auto zit naar Oostenrijk, check dan even de website van de ÖAMTC voor de actuele verkeerssitutatie.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in