Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlanders besparen om toch op wintersport te kunnen

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

De sneeuwrijke bergtoppen blijven onweerstaanbaar voor veel Nederlanders, ondanks de stijgende kosten. Een recent onderzoek van Sunweb onthult dat veel Nederlandse wintersporters bereid zijn om dagelijks op de kleintjes te letten om de wintersportvakantie niet over te hoeven slaan. De onderzoekers constateerden een opvallende trend: veel Nederlanders kiezen ervoor om minder te besteden aan zaken als shoppen en afhaalmaaltijden, puur om hun geliefde sneeuwvakantie te kunnen bekostigen.

Nederlanders willen op wintersport

In Nederland is de honger naar pistes en wintersport aanzienlijk, merkt de reisorganisatie. En ondanks de hoge kosten van een skivakantie, laten Nederlandse wintersportfanaten zich niet afschrikken. Ze zijn bereid om kleine luxe op te geven voor het behoud van hun geliefde wintervakantie. Volgens Sunweb zijn de top vijf bezuinigingsposten:

  1. Minder vaak uit eten of afhaalmaaltijden (20%)
  2. Minder shoppen (20%)
  3. Minder uitgaan (20%)
  4. Uitstellen van grote aankopen zoals een TV (15%)
  5. De verwarming lager zetten (15%)

Minder luxe

Deze trend van ‘minder luxe, meer werken en een graadje lager stoken’ wordt steeds zichtbaarder onder de Nederlandse wintersporters. Behalve de top drie besparingskeuzes, is het ook interessant dat sommigen (een op de zeven) bereid zijn extra inspanningen te leveren, zoals meer werken of de verwarming lager zetten, om de kosten van hun skivakantie te kunnen dragen.

Zet jij de thermostaat thuis een graadje lager om toch te kunnen genieten op de piste? Of werk je iets meer?

Creatief omgaan met besparen

Martine Langerak, woordvoerder van Sunweb Group, benadrukt het unieke karakter van deze trend: “Ondanks de uitdagingen die hoge prijzen met zich meebrengen, merken we op dat Nederlandse wintersportliefhebbers creatief zijn als het aankomt op besparen. Dit laat zien dat de passie voor wintersport sterk leeft en Nederland bereid is om kleine opofferingen te maken voor hun langverwachte droomvakantie in de bergen. Het reisverlangen van de Nederlander blijft maar groeien, daar valt niets tegenin te brengen.”

TIP: Check de wintersportaanbiedingen bij Sunweb

Mooiste vakantie van het jaar

Deze bevindingen tonen aan dat, ondanks economische uitdagingen, de liefde voor wintersport in Nederland sterk en onwankelbaar blijft. En dat snappen wij maar al te goed. Want wintersport is toch de mooiste vakantie van het jaar? Of zeggen wij dat omdat we bevooroordeeld zijn?

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in