Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlander overlijdt na val van 400 meter nabij Kaprun

In de buurt van Kaprun is woensdagmiddag een 50-jarige Nederlander verongelukt. De bergbeklimmer liep op de Großes Wiesbachhorn en zou daar uitgegleden zijn. Hij gleed 400 meter naar beneden over de noordwestwand.

De bergbeklimmer was onderweg naar beneden toen het noodloot toesloeg. Volgens Maria Riedler van de Salzburger Bergrettung viel hij van de berggraat naar beneden. De Nederlander was met een andere klimmer op pad. Die spoedde zich naar het Heinrich-Swaiger-Haus waar hij de hulpdiensten alarmeerde.

Gerelateerd: Wederom nieuwe skilift op de Kitzsteinhorn (Kaprun)

Vanwege het slechte zicht was het niet mogelijk om een helikopter in te zetten om bij het slachtoffer te komen en daarom liep een team van de bergredding in Kaprun omhoog. De hulp kwam echter te laat. Even later klaarde het op en werd de alpinist geborgen met de politiehelikopter.

Wiesbachhorn

De Große Wiesbachhorn is 3564 meter hoog en daarmee een van de hoogste bergen van de Glocknergroep, waar ook de hoogste berg van Oostenrijk toe behoort. De Noordwestwand is van historisch belang in de klimwereld, omdat daar de eerste ijsboren werden gebruikt in 1924. Dat zijn een soort ijspinnen die gebruikt werden om steil ijs te kunnen beklimmen.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in