Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlander overlijdt in gletsjerspleet – vriend vertelt zijn verhaal

Screenshot uit de video

In april ging Jord Roemer met zijn compagnons en vrienden naar het skigebied van Cervinia – Zermatt. Daar overleed zijn vriend nadat hij in een gletsjerspleet gevallen was. Jord doet zijn verhaal bij de Telegraaf.

In de onderstaande video vertelt Jord emotioneel hoe hij het ongeluk heeft beleefd en dat hij het onbegrijpelijk vindt dat het ongeluk heeft kunnen gebeuren.

In de video komt duidelijk naar voren dat Roemer het niet eens is met de manier van handelen van het Zwitserse skigebied en de lokale politie. Hij vindt het onbegrijpelijk dat de gletsjerspleten niet zijn afgezet. Je ziet ze immers niet en de meeste Nederlanders hebben geen idee af van het bestaan van gletsjerspleten.

Zijn reactie is begrijpelijk, zeker als je een vriend verliest. Toch is er ook wat te zeggen voor de reactie van de politie en het skigebied, want buiten de piste is nou eenmaal buiten de piste en je eigen risico. Bovendien zijn gletsjerspleten geen nieuw fenomeen.

Hoe sta jij hierin? Volledig eigen schuld? Of had het skigebied duidelijker de gevaren moeten benadrukken? Wij wensen de familie en vrienden, waaronder Jord, in ieder geval nogmaals sterkte bij het gemis. We hopen dat er door deze video meer bekendheid komt voor de gevaren van gletsjerspleten.

Ken jij skigebied Engelberg al in Zwitserland?

Wij bezochten het skigebied!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in