Nieuwsalert per mail ontvangen

Nederlander na 18 minuten uit lawine gehaald in Sölden

In Sölden is een groep van vijf snowboarders in een grote lawine terecht gekomen. Eén van de groep, een Nederlander, werd helemaal bedolven onder sneeuw en werd na 18 minuten gevonden. Hij moest ter plekke gereanimeerd worden en werd door de hulpdiensten overgevlogen naar het ziekenhuis in Innsbruck.

De getroffen Nederlandse snowboarder was in het bijzijn van vier andere snowboarders toen het ongeluk gebeurde. De groep was samen met een skileraar uit het skigebied buiten de piste onderweg in het skigebied Gaislachkogel toen zij richting het Rettenbachtal getroffen werden door de lawine. Op een noordhelling kwam de lawine los en werd de groep meegenomen. Een van de leden van de groep kon zijn lawinerugzak niet op tijd activeren, omdat hij verrast werd door de lawine. Hij werd vervolgens meegenomen door de sneeuwmassa en viel voorover in de sneeuw. Vervolgens werd hij 1,6 meter onder de sneeuwlaag begraven. Twee andere personen van de groep bleven aan de oppervlakte en twee andere werden gedeeltelijk bedolven.

De 35-jarige man werd uiteindelijk na 18 minuten met lawinepiepers door de gearriveerde hulpdiensten gevonden. Hij werd ter plekke gereanimeerd en overgevolgen naar het ziekenhuis in Innsbruck.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in