Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Nederlander betrokken bij dodelijk ski-ongeluk op Kitzsteinhorn

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Gistermiddag heeft een ernstig ski-ongeval het leven gekost aan een 66-jarige man uit Tsjechië op de Kitzsteinhorn bij Kaprun. De man kwam in botsing met een Nederlandse wintersporter.

Details van het ongeval

Rond 14:10 uur op maandag kwamen twee skiërs frontaal met elkaar in botsing. Een 66-jarige Tsjechische staatsburger en een 53-jarige man uit Nederland waren de betrokken partijen bij dit ongeval op de piste van het Oostenrijkse gletsjerskigebied. Ondanks de snelle reactie en de onmiddellijk ingezette eerste hulp, kon het leven van de Tsjechische skiër niet worden gered. De arts van de reddingshelikopter “Martin I” moest ter plaatse het overlijden van de man vaststellen, zo meldt de lokale politie.

Nasleep

De 53-jarige Nederlander werd met onbekende verwondingen per helikopter naar het ziekenhuis in Zell am See overgebracht. De echtgenote van de overleden Tsjech is opgevangen door een crisisinterventieteam.

In reactie op het incident heeft de officier van justitie in Salzburg een autopsie op het lichaam van de overleden skiër bevolen. Deze procedure is standaard bij ongelukken van deze aard, om de exacte doodsoorzaak vast te stellen en meer inzicht te krijgen in hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De autoriteiten zijn momenteel bezig met een grondig onderzoek naar de toedracht van dit tragische voorval.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in