Nieuwsalert per mail ontvangen

Natuurliefhebbers strijden voor gratis skipassen t/m 14 jaar

Naar aanleiding van het onderzoek over stijgende skipasprijzen door de Vereniging voor Consumenten Informatie (VKI) van vorige week, hebben de ‘Oostenrijkse Natuurvrienden’ aangegeven te strijden voor gratis liftpassen t/m 14 jaar. Zij vinden dat skiën veel te duur is geworden voor gezinnen en hebben een voorstel ingediend. De kabelbaan maatschappij heeft aangegeven tegen dit voorstel te zijn.

Dagkaarten in grote skigebieden als Sölden, Ischgl of Arlberg kosten circa 50 euro. Studie van het VKI wijst uit dat de skipasprijzen de afgelopen tien jaar met 37,7% gestegen zijn. Voor gezinnen met een gemiddeld inkomen zijn de skipassen niet betaalbaar meer en is het onmogelijk voor deze doelgroep om op wintersportvakantie te gaan. De skipassen voor kinderen t/m 14 jaar moeten volgens het VKI dus gratis aangeboden worden.

De kosten voor deze vrijstelling t/m 14 jaar wordt geschat tussen de 40 en 50 miljoen euro. Dit is nog geen 10% van het totaal geïnvesteerde bedrag van 539 miljoen euro door de kabelbaan maatschappij. Door middel van besparingen en minder investeringen kunnen die gratis skipassen t/m 14 jaar gefinancierd worden. Families zijn de belangrijkste doelgroep voor de wintersportbranche en daarom moeten de Oostenrijkse skigebieden hier erg zuinig op zijn volgens het VKI.

De kabelbaan maatschappij heeft aangegeven niet achter dit voorstel te staan. Franz Hörl van het Tiroler Seilbahnwirtschaft heeft aangegeven dat het niet slecht gaat met de families die op wintersport gaan. Een onderzoek onder scholen heeft zelfs uitgewezen dat 75% van de scholieren afgelopen winter met familie op wintersportvakantie zijn geweest.

Wij bezochten het skigebied Tignes en het was top!

Bekijk nu de spectaculaire beelden!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in