Nieuwsalert per mail ontvangen

Na 794 dagen keert Susanne Riesch terug in de wereldbeker

susanne rieschOpmerkelijk nieuws, na een afwezigheid van bijna 800 dagen keert Susanne Riesch weer terug in het wereldbekercircuit. Na een horrorongeluk op de piste in september 2011 heeft Riesch lang gerevalideerd en zich teruggevochten. Het jongere zusje van Maria Höfl-Riesch zal dit weekend voor het eerst weer te bewonderen zijn tijdens het wereldbekercircuit in het Finse Levi.

Riesch droomt van de Olympische Spelen, alhoewel een carrière switch in 2011 ook niet ondenkbaar was geweest. Tijdens een training in september 2011 in Chili valt Riesch en breekt haar scheenbeen, scheurt haar kruisband af en loopt een beschadigde meniscus op. Na deze zware val zouden niet veel skiërs de sneeuw weer instappen. Riesch liet het hier niet bij zitten en ging haar eigen weg. Ze vocht zich stap voor stap terug en kan na twee gemiste seizoenen weer meedoen met de top.

Sinds een paar weken traint Susanne Riesch weer met het Duitse skiteam mee. Trainer Thomas Stauffer is blij dat ze weer terug is. “Het gaat relatief goed met haar, ze heeft in de zomer een goede stap naar voren gemaakt. Ze heeft nog steeds wat kleine problemen, maar dit is na een zwaar ongeluk en zo’n lange pauze normaal. Skitechnisch is ze op een goed niveau. De wedstrijdsnelheid heeft ze alleen nog niet helemaal terug, dit heeft ook mede met de lange pauze te maken.”

Aanstaande zaterdag zal ze haar tweede carrière beginnen in de wereldbeker, dat mogen we wel stellen. Voor haar ongeluk stond Riesch al twee keer eerder op het podium tijdens een wereldbekerwedstrijd en was twee keer kampioen van Duitsland bij de reuzenslalom en super-combinatie. De laatste keer dat Riesch in het Finse Levi een wereldbekerwedstrijd reed, in het seizoen 2010/2011, eindigde ze vierde. Riesch zou voor een verrassing kunnen zorgen door deze prestatie te verbeteren.

Levi World Cup

De world cup wedstrijd van het alpineskiën slalom bij de vrouwen zal om 10:00 van start gaan en is live te volgen via Eurosport.

 

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in