Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Modernisering skigebied Sudelfeld niet zonder slag of stoot

© Skiinformatie.nl

Elke dag het laatste wintersportnieuws

In skigebied Sudelfeld is men al enkele jaren aan het moderniseren. Het veelzijdige skigebied heeft al diverse liften vernieuwd en het aantal sneeuwkanonnen flink uitgebreid. Bij goede sneeuwcondities weet het wintersportpubliek Sudelfeld goed te vinden. Om minder afhankelijk te zijn van verse sneeuw en klaar te zijn voor de toekomst staan er nog diverse vernieuwingen gepland. De groei van het skigebied verloopt echter niet zonder slag of stoot.

Liften staan noodgedwongen stil

Er is de afgelopen jaren al veel verbeterd, maar er zijn ook ontwikkelingen geweest die skigebied Sudelfeld hebben teruggeworpen in de tijd. Op de pistekaart kun je al enige tijd zien dat de Rankenlift geen onderdeel uitmaakt van het skigebied en niet toegankelijk is. Er is geprobeerd om tot overeenstemming te komen met de landeigenaar, maar dit mocht niet baten. Waarschijnlijk zal er pas weer geskied worden op de twee afdalingen, wanneer het land in andermans bezit komt. Ook op de Mittlere Sudelfeldlift is bovenstaande van toepassing. Pas als de eigenaar het stuk land verkoopt kan dit de weg vrij maken om de lift weer te laten draaien en sneeuwkanonnen te plaatsen. Akkefietjes als deze zijn geen uitzondering, in het verleden stuitte de aanleg van een waterreservoir al op veel verzet in Sudelfeld.

Sneeuwkanonnen op andere pistes

De 3-persoons stoeltjeslift Schöngrat (E) staat ook regelmatig stil. Hiervan is gebrek aan sneeuw het probleem. De lift is, ondanks dat de capaciteit niet al te hoog is, populair vanwege de diverse pistes die naar het dalstation leiden. Indien de omstandigheden het toelaten, worden hier volgend jaar sneeuwkanonnen geïnstalleerd. Mocht dit niet lukken, dan kan het skigebied ook gewoon blijven draaien zonder deze modernisering. Het skigebied heeft genoeg andere pistes die toegankelijk zijn, wanneer de Schöngrat stoeltjeslift niet draait.

Pistekaart Sudelfeld
© Bergbahnen Sudelfeld GmbH

Lift van Bayrischzell naar Rosengasse

De grootste vernieuwing, ook met het oog op de zomer, moet een nieuwe kabelbaan vanuit Bayrischzell worden. Op dit moment is al duidelijk, dat deze lift niet op hetzelfde traject (lift A) gerealiseerd kan worden wegens ruimtegebrek. Plan was om het dalstation in het dorp te realiseren, maart dit stuitte op veel tegenstand. Daarna kwam het idee om een lift aan te leggen van Bayrischzell naar de Oberen Sudelfeld en vervolgens richting Rosengasse. Er zou dan een middenstation moeten komen bij het huidige bergstation van de Rosengasselift (F). De realisatie van dit plan is, om redenen als haalbaarheid en financiering, nog ver weg.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in