Nieuwsbrief per mail ontvangen

Let op: je moet je aanmelding bevestigen per mail

Modderstromen en wegafsluitingen in Oostenrijk

© Unsplash

Elke dag het laatste wintersportnieuws

Na een hevige storm zijn er verschillende modderstromen naar beneden gekomen in Oostenrijk afgelopen weekend. In de Oostenrijkse media en op social media wordt er over verschillende incidenten geschreven in onder andere het Kaunertal en het Lechtal. Zo is de Hahntennjochstraße gesloten na de storm en zat een vrouw vast in het Kaunertal omdat ze door twee modderstromen werd ingesloten.

Regenval en modderstromen in Oostenrijk

Afgelopen weekend heeft het hevig geregend in verschillende delen van Oostenrijk. Hierdoor ontstonden enkele kritieke situaties op de weg. Een heftige regenbui kan in de bergen leiden tot een modderstroom, dit is een vloeiende massa bestaande uit modder, stenen, hout en ander klein materiaal, die tot de 80 km/u kan bereiken. Door de honderden millimeters regen die binnen een korte tijd vallen op enkele vierkante meters kan de bodem beginnen te schuiven. Dit gebeurt regelmatig in bergregio’s.

Vrouw opgesloten in het Kaunertal

Een 19-jarige vrouw werd zaterdag ingesloten door twee modderstromen in het Kaunertal. Ze kon het dal niet meer uit omdat de weg versperd werd door puin van de modderstromen. Ze vond uiteindelijk onderdak in een boerderij en bleef ongedeerd. De twee modderstromen gebeurden ongeveer 800 meter van elkaar bij de Wolfskehr op de weg naar het skigebied Kaunertaler Gletscher. De hele zondag is er hard gewerkt om de weg weer vrij te krijgen. Vooral de enorme stenen en rotsblokken waren lastig te verplaatsen. De bedrijfsleider van de Kaunertaler Gletscherbahnen vertelde aan de ORF: “Een grote steen die op de weg lag woog zo’n 300 ton en moest twee keer worden opgeblazen. Dat was een gigantische opgave.” In de late middag waren alle opruimwerkzaamheden zo goed als klaar en de weg weer vrij.

Hahntennjochstraße gesloten

De regenval zorgde ook voor blokades op de Hahntennjochstraße tussen Imst en Reutte. Na meerdere modderstromen zijn de opruimwerkzaamheden enorm. De wegenonderhoudsdienst is vermoedelijk de hele week nog op de straat aan het werk om het puin te ruimen. Volgens ORF zijn er zo’n tien modderstromen over de weg gekomen.

››› Bekijk de drone-beelden van de Hahntennjochstraße na de modderstromen

Lees ook: Twee zwaargewonden na ongelukken met stoeltjesliften in Oostenrijk

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in