Nieuwsalert per mail ontvangen

© Skiinformatie.nl

Mitterwies lift in Itter wordt eindelijk vernieuwd

Wintersportredacteur

Itter investeert in de toekomst! Naast de Salvistabahn wordt ook sleeplift Mitterwies aangepakt. Inwoners van het dorp strijden al jaren voor de toekomst van de ‘dorpslift’ en nu is die eindelijk verzekerd. Aldus TT.com.

Nieuwe oefenlift Mitterwies in Itter

De Mitterwies sleeplift ligt vlak naast het centrum van Itter. De oefenlift is ideaal voor iedereen die voor het eerst op de latten staat. Helaas is de lift flink verouderd. Al meer dan 10 jaar strijden dorpelingen voor de toekomst van de lift. Gelukkig is er eindelijk goed nieuws. De twee nieuwe directeuren van Bergbahn Itter, die afgelopen woensdag zijn aangesteld, hebben besloten dat de Mitterwies wordt vernieuwd. En dat niet alleen, ook de kunstmatige besneeuwing wordt aangepakt.

Het totale project gaat zo’n 2,3 miljoen euro kosten. Als alles volgens plan verloopt, start Bergbahn Itter over ongeveer 2 jaar met de bouw van de nieuwe Mitterwies.

Nieuwe Salvistabahn

Ook de ruim 30 jaar oude Salvistabahn wordt vernieuwd. Het plan lag er al een tijdje, maar vorig jaar kwam er eindelijk een officiële go. De oude 4-persoons gondellift wordt vervangen door een moderne, 10-persoons variant. Het bergstation komt 650 meter hoger te liggen, op de Kleine Salve. Dit biedt automatisch ook mogelijkheden voor nieuwe pistes. De bouwwerkzaamheden zijn in volle gang. Aankomend seizoen kun je voor het eerst gebruik maken van de nieuwe lift.

Wintersport in Itter

Itter is één van de negen dorpen in SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental. In deze kleine, maar sfeervolle wintersportbestemming vind je een handjevol accommodaties, een skischool en een skiverhuur. Vooral rustzoekers en gezinnen met kinderen voelen zich hier thuis. Dankzij de Salvistabahn heb je toegang tot de ruim 284 km aan pistes van het skigebied. Je kunt elke dag een mooie tocht skiën (tip: SkiWelt-Tour), er zijn veel fijne berghutten en ook buiten het skiën om is er meer dan genoeg te doen. Benieuwd naar al onze tips voor het skigebied? Bekijk dan de video van 24 UUR IN SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental hieronder.

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in