Nieuwsalert per mail ontvangen

Filmpje: MINI Countryman doet een backflip!

Hadden we vorige week al een Opel Mokka die de pistes van Murau onveilig maakte, deze week gaan we nog een stapje verder. Ook MINI begeeft zich inmiddels in het steeds verder uitdijende segment van compacte SUV’s crossovers, zoals de politiek-correcte fabrikanten hun stoere modellen tegenwoordig noemen. In 2010 was het merk er, trendsetter als altijd, vroeg bij met de Countryman. Inmiddels is ook de coupé-achtige Paceman aan het gamma toegevoegd.

Zoals het een crossover betaamt zijn beide auto’s leverbaar met vierwielaandrijving, bij MINI ‘All4’ genaamd. Ze zijn bij MINI zo overtuigd van zichzelf dat de Countryman inmiddels ook een rallyversie kent. En als een auto zo’n beproeving aan kan, zal de jaarlijkse rit naar de wintersport een koud kunstje zijn…

Om de avontuurlijke aspiraties van de MINI Countryman te onderstrepen verscheen onderstaand filmpje. Reed de Opel Mokka van vorige week lafjes over een geprepareerde piste, de Countryman gaat voor het funpark. Waar de gemiddelde wintersporter zich al een hele held voelt bij een bescheiden sprong, kiest de MINI direct voor voor een heuse achterwaarste salto. Benieuwd hoe deze backflip uitpakt? Bekijk dan snel het filmpje!

Volg jij onze Alpentour al?

24 uur in... Bekijk het nu!
24 uur in ...

Nieuw! Alpentour
24 uur in ...

Bekijk het nu op
YouTube

Nieuwsalerts ontvangen?

Schrijf je in